Κήρυγμα μέσω… social media – Η ψηφιακή εποχή της Εκκλησίας

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κήρυγμα μέσω… social media – Η ψηφιακή εποχή της Εκκλησίας

Κήρυγμα μέσω… social media – Η ψηφιακή εποχή της Εκκλησίας


«Πάμε όλοι ένα follow στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας» έλεγε το ευφάνταστο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από 1,5 χρόνο στα social media. Και αυτό κάποτε μπορεί να ήταν επιστημονική φαντασία για την εκκλησία, αλλά πλέον έγινε πραγματικότητα.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το κήρυγμα μέσω social media γίνεται viral στην Ελλάδα. Δοξολογίες στο instagram, θεία λειτουργία στο Facebook και κατήχηση από τα κανάλια του YouTube είναι μερικές από τις τάσεις που υιοθετούν καινοτόμοι ιεράρχες θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της εκκλησίας. Τα χιλιάδες views και οι δεκάδες χιλιάδες ακόλουθοι στις σελίδες των Μτροπολιτών αποδεικνύουν πως αυτό το νέο βήμα ενδιαφέρει τον κόσμο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η αρχή έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν οι ναοί έκλεισαν λόγω των περιοριστικών μέτρων και ο κίνδυνος απώλειας της επαφής με το ποίμνιο ήταν ορατός. Με πρωτοπόρο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, το κήρυγμα μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Στα πρώτα live του 2020, συμμετείχαν ταυτόχρονα έως και 1.200 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός προβολών έφτασε τις 90.000.

Από τον… αφορισμό στην ευλογία

Δεν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς αφόριζε το Facebook και απαγόρευε στους κληρικούς να χρησιμοποιούν τα social media. Αλλά πλέον πολλά έχουν αλλάξει και αρκετές Μητροπόλεις έχουν περισσότερους followers παρά κατοίκους στην περιοχή τους.

Webinars μέσω zoom

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, τολμά να καινοτομεί και αναζητά διαρκώς νέους τρόπους επικοινωνίας με τον κόσμο. Διατηρεί λογαριασμό τόσο σε Facebook όσο και σε Instagram, εκτός από τις επίσημες σελίδες της Μητρόπολης. Κάνει live ενώ με δική του πρωτοβουλία άρχισε και διαδικτυακή σχολή γονέων και συζύγων που πραγματοποιείται με webinars μέσω zoom.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!