Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Γ. Καραβασίλης – Ανέλαβα την ευθύνη ως Αντιδήμαρχος να ενημερώσω το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονία για την απαράδεκτη και εκδικητική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες

2λ ανάγνωσης
Γ. Καραβασίλης - Ανέλαβα την ευθύνη ως Αντιδήμαρχος να ενημερώσω το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονία για την απαράδεκτη και εκδικητική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες
Εχθές Τετάρτη παραβρέθηκα και παρακολούθησα έως το τέλος την συνεδρίαση του περιφερειακου συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωποντας τον Δήμο Εορδαίας
Περίμενα να τεθεί ακόμα και ως ενημέρωση η διακοπή της παροχής Ηλεκτρικής ενέργειας προς την τηλεθερμανση, ένα θέμα έντονα κοινωνικό που αφορά τους πολίτες της Εορδαιας που βρίσκονται σε αναστάτωση μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη και αφού είδα πως δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση, ανέλαβα την ευθύνη ως Αντιδήμαρχος να ενημερώσω το περιφερεικο συμβουλίου Δυτικής Μακεδονία για την απαράδεκτη και εκδικητική συμπεριφορά της ΔΕΗ και της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες μιας περιοχής που έδωσαν τα πάντα για τον εξηλεκτρισμο της χώρας και πήραν τα ελάχιστα σε σχέση με άλλες προνομιακές περιοχές.
Παράλληλα ενημέρωσα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετέχει στην Ενεργειακή κοινότητα της Περιφέρειας και το πρόγραμμα Απόλλων, προκειμένου να έχουμε τις οποίες εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους πολίτες της Εορδαιας.
Το θέμα δημοσιογραφικα πήρε μεγάλη δημοσιότητα μετά την τοποθέτηση μου αυτή.
Το σοβαρό αυτό θέμα βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας με κυβέρνηση και ΔΕΗ.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε ότι μας χωρίζει, λάθη παραλήψεις και να δούμε το καλό της Εορδαιας και των πολιτών.
Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και υποχρέωση που απορρέει από την δέσμευση της με μνημόνιο πως θα καταβάλει την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από τους Ηλεκτρολεβητες που μας υποχρέωσε ως τηλεθερμανση να πάρουμε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μετά το κλείσιμο των λιγνιτικων μονάδων του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από 110εκ ευρώ, που εδώ και 3 Χρόνια δεν έχει καταβάλει στην ΔΕΗ.
Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό κυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τους πολίτες της Εορδαιας να παγώσουν τους χειμερινούς μήνες.
Εάν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν διευθετηθεί και ρυθμιστή το χρέος που προήλθε από τους ηλεκτρολεβητες, τότε η απάντηση του Δήμου και των πολιτών της Εορδαιας πρέπει να είναι σκληρή.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
2
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
5 Σχόλια
  • παιδιά, ο κ. αντιδήμαρχος απειλεί με σκληρές απαντήσεις. να φανταστώ ότι θα είναι σαν και αυτές που εξαπολούσε λ.χ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ όταν ήταν μεγαλοσυνδικαλιστής. μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

  • Όταν την ξεπουλουσαν την ΔΕΗ όλοι οι δήμος . περιφέρεια.βολεφτες κυβερνούν τες . πέρα βρέχει.τωρα πού την κλίνουν πάλι τά ίδια.αξιοι της Μίρα σας

  • Τα λάθη και οι παραλήψεις μας έφτασαν εδώ.
    Πώς να μην τα δούμε και να συνεχίσουμε;
    Δικό σας το καρπούζι 🍉 δικό σας και το μαχαίρι.
    Με το 87 % που έλαβε ο συνδυασμός σας μπορείτε να αποφασίσετε ότι θέλετε.
    Οι πανηγυρισμοί σώθηκαν όμως και τώρα βρισκόμαστε προ του απευκταίου.
    Ενός κακού μύρια έπονται …κι αυτό είναι το πρώτο
    Να περιμένετε και τα υπόλοιπα.
    Στο τέλος της διαχειριστικής σας περιόδου θα γίνει ταμείο.
    Εκεί να δούμε τι θα λέτε.
    Όταν η διαχείριση λειτουργεί ως παρέα αυτά συμβαίνουν.
    Μόνο η αυστηρή τυπικότητα και τήρηση των διαδικασιών σώζει το διαχειριστή.
    Τίποτα δεν παραγράφεται …
    Έχουμε συνέχεια..
    Με τις υγείες μας.

  • Άντε και τα πληρώνει αυτά ο φορολογούμενος λαός ποιος μου λέει ότι τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα χρωστάτε (εσείς χρωστάτε ο πολίτης πλήρωσε) αλλά 110 μύρια??? Και το ταμείο ενεργειακής μετάβασης πάλι ο Ευρωπαίος πολίτης πληρώνει δεν είναι τζάμπα και η ευθύνη δεν είναι να πεις το πρόβλημα η ευθύνη είναι γιατί δεν έχει πληρωθεί η ΔΕΗ και τώρα ο πολίτης της Εορδαίας δεν θα έχει θέρμανση πιθανόν το χειμώνα

  • -Είναι θεωρώ παράληψη αγαπητέ Γιάννη να μην αναφερθούμε και στην δέσμευση με νόμο (άρθρο 124 του ν 4951 της 4-7-2022 που καλύπτονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης) της κυβέρνησης για αποπληρωμή του συγκεκριμένου χρέους, όπως και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για την τιμή μονάδας με τη ΔΕΗ.
    -Θεωρώ ακόμα πιο απαραίτητο να γίνει γνωστή η πρότασή σου για εγκατάσταση ΦΒ από τον Δήμο μας (που βρίσκεται το θέμα;) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σε Η/Ε των Ηλεκτρολεβήτων, για να έχουμε δική μας θερμική ενέργεια!
    -Εκτός κι αν η κυβέρνηση κρίνει απαραίτητο να έχουμε σαν πρώτη ύλη το εισαγόμενο Φ.Α. και τα ΦΒ είναι αποκλειστικότητα μόνο των 5-6 “καρχαριών” ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *