Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

ΣΕΥΠΕ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

3λ ανάγνωσης
ΣΕΥΠΕ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΗ ώρα 20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πρέπει τώρα να απαντήσουμε στη νέα μεθόδευση που από κοινού η κυβέρνηση, η ΔΕΗ και ο δήμος Εορδαίας οργανώνουν και θέλουν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι τους στην τσέπη μας.

Αφορά το αν και σε ποια τιμή θα έχουμε θέρμανση το χειμώνα. Αν πέρσι είχαν εξαγγείλει την τερατώδη αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης της τάξης του 63%, ωστόσο εμείς με τους αγώνες μας τους σταματήσαμε. Πήραμε ανάσα για ένα χρόνο και γλιτώσαμε τουλάχιστον από 350-450€ το κάθε νοικοκυριό. Τώρα ετοιμάζουν νέα επίθεση με μεγαλύτερη αύξηση. Αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες στα υπουργεία τους, χωρίς να ενημερώνουν. Θέλουν το λαό αμέτοχο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Η κατάσταση με τη θέρμανση αλλά και την ενέργεια γενικότερα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αντιμετωπίζουν τις βασικές αυτές ανάγκες του λαού ως εμπόρευμα. Είναι αποτέλεσμα της απολιγνιτοποίησης και της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης». Πρέπει να τους εμποδίσουμε.

Όπως πρέπει να εμποδίσουμε και ένα άλλο φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας στην πόλη μας, αλλά και πανελλαδικά. Οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών δίνουν και παίρνουν. Και μάλιστα πρώτης κατοικίας. Τα κοράκια των τραπεζών αφού ξεζούμισαν τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων, αφού πήραν διπλές και τριπλές επιδοτήσεις από το κράτος, πούλησαν σε ξένα funds τα δάνεια του λαού και τώρα βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Ήδη σε δυο περιπτώσεις βιοπαλαιστών που απευθύνθηκαν στα σωματεία καταφέραμε και βάλαμε φρένο. Καλούμε όλους όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα, να απευθυνθούν στα ταξικά σωματεία έγκαιρα και από κοινού να παλέψουμε. Γιατί μόνο με αλληλεγγύη και αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Είμαστε εμείς που δουλεύουμε και παράγουμε αλλά οι  μισθοί μας εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ απλησίαστα. Η τιμή των καυσίμων στα ύψη. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ προκαλούν ηλεκτροσόκ. Από αυτή την κατάσταση δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι κάτοικοι της πόλης της Πτολεμαΐδας ούτε στα χωριά. Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι πλειστηριασμοί, η ενεργειακή φτώχεια είναι προϊόντα της ίδιας πολιτικής που πρέπει να την ανατρέψουμε.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση μαζί με όλα τα εργατικά σωματεία και φορείς για να διεκδικήσουμε:

  • Να μην κλείσουν οι σταθμοί και τα ορυχεία.
  • Να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.
  • Να εξασφαλιστεί η λειτουργία της τηλεθέρμανσης και να επεκταθεί σε όλα τα χωριά της Εορδαίας. Μέχρι τότε να διεκδικηθεί επιπλέον επίδομα λόγω καιρικών συνθηκών.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *