Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Αποκάλυψη Πέτσα για μετακινήσεις: Δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο

2λ ανάγνωσης
Αποκάλυψη Πέτσα για μετακινήσεις: Δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο

Να δοθεί παράταση στη διαβούλευση σχετικά με την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στο όρος Βέρμιο και στις  όποιες αποφάσεις καταλήξουν οι Κοινότητες, που εμπλέκονται άμεσα στο εν λόγω θέμα, αυτές, να έχουν προέλθει από τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων κάτι που δεν μπορεί να συμβεί κάτω υπό τις παρούσες Υγειονομικές συνθήκες.

Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμακιάς Δημήτρης Σακελλάρης, μία από τις τέσσερις Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίας Παρασκευής και Βερμίου του Δήμου Εορδαίας,  οι οποίες με πρόσφατο έγγραφο της Π Δ Μ, που προωθήθηκε μέσω του Δήμου, ενημερώθηκαν για την ανάγκη της διαβούλευσης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2021 και στη συνέχεια, με νεότερο έγγραφο, θα κληθούν να δηλώσουν εάν συμφωνούν, η, όχι επί του αιτήματος.

Η περίπτωση της Ερμακιάς ωστόσο διαφέρει με  εκείνες των υπολοίπων τριών Κοινοτήτων γιατί οι εκτάσεις που ζητούνται είναι Κοινοτικές- Δημοτικές και όχι Δημόσιες.

Η δραστηριότητα της Εταιρείας, που ενδιαφέρεται για την επένδυση αυτή είναι εμφανής στην περιοχή μετά την Άνοιξη του 2020, με αποτέλεσμα να «έχουν φυτρώσει δύο ψηλές κεραίες στο Βέρμιο και να έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες», ενώ, ο κ. Σακελλάρης, αναφέρει, ότι οι  συζητήσεις για τα  ανταποδοτικά οφέλη, πέραν του 3%, περιλαμβάνουν  και άλλες παροχές. Προσθέτει δε, ότι  « δεν θα ήμουν ικανοποιημένος, εάν καταλήγαμε σε κάποια απόφαση, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας»

Μαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *