Οι Λαϊκές αγορές είναι πανάρχαιος θεσμός, υπάρχουν από καταβολής των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών.
Στην χώρα μας είναι εδραιωμένες βαθιά μέσα στην καταναλωτική συνείδηση του Λαού, εκεί θα πάει ο απλός άνθρωπος του μεροκάματου και του μόχθου, να αναζητήσει αυτό που θέλει, τρόφιμο, ρούχο, είδη οικιακά, λουλούδια, φυτά για τον μπαξέ του κ.λ.π.
Δυστυχώς ζούμε τον αφανισμό τους.
Η Λαϊκή, ήταν κατά τι καλύτερη αυτήν την Τετάρτη, όμως αυτό είναι σταγόνα στον Ωκεανό.
Θλιβερό το θέαμα και πάλι, άδεια από πάγκους και φυσικά άδεια από καταναλωτές.
Η κυβέρνηση στρέφει τον κόσμο (κατά την υποκειμενική μας εκτίμηση) συνειδητά στις υπεραγορές, διαλύει τον μικρομεσαίο χώρο, έχει ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα.
Ενας επιπρόσθετος λόγος που επιβαρύνεται το κλίμα για τις Λαϊκές είναι η εξ ολοκλήρου υγειονομική αποτυχία στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης και κατά συνέπεια της συλλογικής, προστιθέμενο (φταίει το ταπεραμέντο του Έλληνα), είναι ανόητο… Προσπαθεί να συγκαλύψει αποτυχίες και να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό.
Η διάδοση του ιού και οι ατελείωτοι θάνατοι οφείλονται στο άνοιγμα του Τουρισμού (κάπου τον Μάϊο ο Δημοσιογράφος κύριος Τριανταφυλλόπουλος Μάκης έγραφε: «Προς χάριν ενός ανύπαρκτου τουρισμού διακυβεύεται η Δημόσια Υγεία στην Χώρα»), στις υπερφορτωμένες σχολικές τάξεις (ΟΛΜΕ), στον συγχρωτισμό των Μ.Μ.Μ. και φυσικά στα ιδεολογήματα της Κυβέρνησης με την εμμονή της στον να συρρικνωθεί η Δημόσια Υγεία (έτσι έλεγε ο κύριος Μητσοτάκης: «δεν είναι κακό, αν μπορούμε να το βρούμε πιο φθηνά στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι κακό αυτό», το ενθυμούμαστε.
Μεγάλο θύμα της αποτυχημένης αυτής πολιτικής είναι και ο θεσμός της Λαϊκής Αγοράς.
Αυτή είναι η θλιβερή της εικόνα και αυτό αποτελεί μια αναντίρρητη αλήθεια
Επίσης αναντίρρητη αλήθεια είναι ότι το τοπίο μετά την υγειονομική κρίση για τις Λαϊκές θα είναι διαφορετικό.
Καθένα μπορεί να προβεί στην ανάλυση των αιτίων.
Όσον αφορά για το ανόητο αφήγημα της “ατομικής ευθύνης” ευχαριστούμε αλλά δεν θα το ψωνίσουμε.