Αυτό το φρούτο περιέχει ίδια ποσότητα ζάχαρης με μια ολόκληρη σοκολάτα

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Αυτό το φρούτο περιέχει ίδια ποσότητα ζάχαρης με μια ολόκληρη σοκολάτα

οιο νομίζετε ότι είναι;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν τρώνε φρούτα γιατί περιέχουν ζάχαρη. Τελικά, έχουν δίκιο; Τι ισχύει;

Πράγματι, τα φρούτα περιέχουν πολλή ζάχαρη ή, καλύτερα, πολλά σάκχαρα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι ένα φλιτζάνι μάνγκο περιέχει περίπου 23 γραμμάρια. Την ίδια ποσότητα περιέχει και μια σοκολάτα γάλακτος 45 γραμμαρίων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

frouta zahari sokolata 2

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η συσχέτιση δεν θα έπρεπε να γίνεται, καθώς το ένα περιέχει φυσικά σάκχαρα, ενώ το άλλο επεξεργασμένη ζάχαρη. Το σώμα μας ξέρει τι να κάνει με τα πρώτα και πώς να τα χρησιμοποιήσει για ενέργεια, ενώ η ζάχαρη του είναι παντελώς άχρηστη.

Παράλληλα, τα φρούτα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία – όπως αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, μέταλλα, βιταμίνες, φυτικές ίνες και νερό. Αυτό το πλήρες πακέτο είναι που κάνει την κατανάλωση φρούτων τόσο ευεργετική για τον οργανισμό.

Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων είναι γενικά συνδεδεμένη με χαμηλότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερο κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια αναλυτική επισκόπηση του 2016 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Στον αντίποδα η σοκολάτα και δη η γάλακτος, έχει ελάχιστη έως καθόλου θρεπτική αξία, που σημαίνει ότι δεν περιέχει καθόλου βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...