Πλεύρης: Έρχονται οι προληπτικές εξετάσεις -Ενημέρωση με SMS όπως στον εμβολιασμό

Πλεύρης: Έρχονται οι προληπτικές εξετάσεις -Ενημέρωση με SMS όπως στον εμβολιασμό

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στις προληπτικές εξετάσεις ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται με SMS. «Επεξεργαζόμαστε τις διαδικασίες ώστε να μπορεί ο πολίτης με τον ίδιο τρόπο, που εξυπηρετήθηκε στον εμβολιασμό, να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ώστε να κάνει κάποιες προληπτικές εξετάσεις που είναι κρίσιμες και για την υγεία του ανθρώπου».

Συνέχισε λέγοντας «στην προληπτική εξέταση να ενημερώνεται από την πολιτεία ο πολίτης, βάσει ειδικών οδηγιών που θα υπάρχουν. Λόγου χάρη, το ηλικιακό κριτήριο, πότε πρέπει να γίνεται μια προληπτική εξέταση και παράλληλα και να ενημερώνεται ο πολίτης ότι πρέπει να την κάνει, αλλά να υπάρχει και μια ευκολία ως προς την εκτέλεσή της και να μπορεί να το κάνει, πάντοτε λέμε χωρίς δική της επιβάρυνση, ακριβώς γιατί είναι προληπτική».

Για το εάν έχει πιαστεί ένα τείχος ανοσίας τόνισε πως με 6,5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους υπάρχει «επαρκής κόσμος για να … ένα τείχος» ωστόσο, όπως συμπλήρωσε την ίδια στιγμή, υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως πλέον η πανδημία, και όσο πλησιάζουμε στον Χειμώνα «αρχίζει να μας βάζει σε μία διαδικασία ότι και ο covid είναι μία νόσος όπως είναι οι άλλες ασθένειες οι οποίες υπάρχουνε και το αντιμετωπίζουμε ως μία τέτοια ασθένεια».

Αναφερόμενος στις προβλέψεις για πολύ περισσότερα κρούσματα κορονοϊού, ο υπουργός σημείωσε: Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και φυσικά θα το καταλάβουμε με απόλυτη σαφήνεια. Είναι μία. Είναι ο εμβολιασμός και απόδειξη αυτού ότι στις περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και τα κρούσματα βρίσκονται σε μία σταθερότητα και οι νοσηλείες ακόμα περισσότερο, βάσει των κρουσμάτων είναι πολύ λιγότερες, ενώ σε περιοχές όπως, και το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος όπου ο εμβολιασμός είναι λιγότερος από το μέσο όρο της χώρας μας και η αύξηση των κρουσμάτων είναι περισσότερη από ό,τι πρέπει αλλά και η νοσηλεία δυστυχώς αναλογικά είναι περισσότερες.

Περιμένουμε αύξηση … ; Την περιμένουμε. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε και δεν αιφνιδιαζόμαστε. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή μία σταθερότητα και ύφεση στη χώρα σε μία άνοδο σε κάποιες περιοχές.

Είναι κρίσιμες οι επόμενες 15-20 ημέρες διότι θα έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα από το άνοιγμα και των σχολείων που θα έχουν λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό και οι αλλαγές του καιρού που θα είναι στα μέσα Οκτωβρίου. Άρα περιμένουμε το επόμενο κύμα και θεωρούμε και ακόμα αυτή τη στιγμή καλούμε τον κόσμο να εμβολιαστεί γιατί όσο περισσότεροι εμβολιασμένοι είμαστε τόσο λιγότερες και πιο διαχειρίσιμες θα είναι οι συνέπειες του επόμενου κύματος».

Ερωτώμενος σχετικά με την κριτική της αντιπολίτευσης περί «ακύρωσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ», ο υπουργός Υγείας, ανέφερε: «Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο ΣΔΙΤ; Κατά βάση ο ΕΟΠΥΥ συμβάλλεται με ιδιώτες παρόχους, κατά βάση.

Δηλαδή ποια είναι η φιλοσοφία του ΕΟΠΥΥ; Να παίρνει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα. Η αριστερά όχι απλώς χρησιμοποίησε τον ΕΟΠΥΥ, έδωσε και πολύ περισσότερες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από ό,τι υπήρχαν. Τι ερχόμαστε εμείς και λέμε τώρα; Και πείτε αν είναι υπέρ του ασφαλισμένου ή όχι. Εμείς ερχόμαστε και λέμε με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που θα βάζει ο οργανισμός και θα λέει ότι όποιος θέλει να συμβληθεί μαζί μου θα παρέχει το maximum της υπηρεσίας που θέλω για τον ασφαλισμένο μου.

Αυτό, λοιπόν, είναι ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, ότι ο ΕΟΠΥΥ πλέον δεν θα λειτουργεί για να «στηρίζει» οποιονδήποτε θέλει να κάνει επιχειρηματική δραστηριότητα στο κομμάτι της υγείας αλλά θα στηρίξει τον ασφαλισμένο να έχει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι στροφή προς την ιδιωτική υγεία. Είναι ότι τα χρήματα του Έλληνα ασφαλισμένου, του ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ θα χρησιμοποιούνται για να έχει καλύτερη υπηρεσία ο ασφαλισμένος».

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις τιμές των φαρμάκων, ο Θανάσης Πλεύρης, ανέφερε: «Θα ήθελα μέχρι τις 15 περίπου Οκτωβρίου να έχω πάρει τις προτάσεις και της Φαρμακοβιομηχανίας. Έχω πάρει ήδη τις προτάσεις από τους οργανισμούς, εννοώ από τον ΕΟΦ, από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε εντός του έτους να έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση για το 2022 αλλά και άμεσα μέτρα για το 2021.

Επί της αρχής σας λέω το εξής: κατά την εκτίμησή μου και με την εμπειρία που έχω σε όλο αυτό το πλαίσιο το πρόβλημα της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είναι θέμα τιμών, είναι θέμα κατανάλωσης. Ό,τι και να κάνεις με τις τιμές. Δεν είναι ταμπού βέβαια οι τιμές. Αν χρειαστούμε και τιμές θα μειώσουμε. Αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι οι τιμές, είναι η κατανάλωση.

Αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση σε αυτή την οποία έχει ανάγκη ο πολίτης και ο ασθενής και δεν υπάρχει υπερσυνταγογράφηση σε βάρος του κράτους, τότε θεωρώ ότι οι προϋπολογισμοί μπορεί να είναι ρεαλιστικοί. Την ξέρετε την κουβέντα. Έλεγχος συνταγογράφησης, θεραπευτικά πρωτόκολλα, να δούμε τις καταναλώσεις φαρμάκων πως είναι σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι αντίστοιχες και στη χώρα. Θεωρούμε ότι αν γίνουν διαρθρωτικά μέτρα ως προς τον έλεγχο της κατανάλωσης δεν θα χρειαστεί περαιτέρω κουβέντα για περαιτέρω μειώσεις από αυτές τις οποίες προβλέπονται».

Ερωτώμενος σχετικά με τη φημολογούμενη παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα ο υπουργός Υγείάς απάντησε: «Δεν μου έχει κατατεθεί απολύτως καμία παραίτηση οπότε δεν μπορώ να κάνω αποδεκτό κάτι που δεν έχει κατατεθεί».

Δείτε Επίσης

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video)

Γιώργος Μπουλμπασάκος: «Οι παρελάσεις είναι τα νέα κορωνοπάρτι» (video) «Δώσαμε ένα λάθος σήμα με την απόλυτη ελευθερία στους εμβολιασμένους ότι η πανδημία τελείωσε» Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, Διευθυντής της

Διαβάστε περισσότερα »
Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη
ΥΓΕΙΑ

Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη

Τα lockdown «εκτόξευσαν» τις καταθλιπτικές διαταραχές σε όλον τον πλανήτη Υπολογίστηκαν 53,2 εκατομμύρια επιπλέον περιπτώσεις μείζονος καταθλιπτικής συνδρομής παγκοσμίως Πραγματικό σοκ για την ψυχική υγεία των πολιτών είναι η περίοδος του κορωνοϊού και ειδικά

Διαβάστε περισσότερα »
Διεθνές ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσημα πως εξαπάτησε το κοινό με ψεύτικους ασθενείς και ψεύτικες ΜΕΘ
ΥΓΕΙΑ

Διεθνές ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσημα πως εξαπάτησε το κοινό με ψεύτικους ασθενείς και ψεύτικες ΜΕΘ

Διεθνές ΜΜΕ παραδέχτηκε επίσημα πως εξαπάτησε το κοινό με ψεύτικους ασθενείς και ψεύτικες ΜΕΘ   Το καναδικό CBC προχώρησε σε μια πολύ σημαντική παραδοχή που διαμορφώνει αλλιώς πλέον το τοπίο

Διαβάστε περισσότερα »
Ακμή ενηλίκων: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες (εικόνες)
ΥΓΕΙΑ

Ακμή ενηλίκων: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες (εικόνες)

Ακμή ενηλίκων: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες (εικόνες)   Η ακμή δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των εφήβων αλλά και των ενηλίκων, ειδικά των γυναικών, που εξακολουθούν να έχουν ακμή και

Διαβάστε περισσότερα »
Άσκηση: Τι συστήνουν οι ειδικοί όταν είσαι κρυωμένος
ΥΓΕΙΑ

Άσκηση: Τι συστήνουν οι ειδικοί όταν είσαι κρυωμένος

Άσκηση: Τι συστήνουν οι ειδικοί όταν είσαι κρυωμένος Αν το κρυολόγημα σας δεν είναι τέτοιο που να σας «ξαπλώσει» στο κρεβάτι, θα μπορείτε να είστε σε θέση να συμμετάσχετε σε

Διαβάστε περισσότερα »
Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19

Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19   Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο χαρακτήρισεο ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευάγγελος Γιαμαρέλλος , το το φάρμακο “Ανακίρνα” για τη θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida