Όμικρον 5: Αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα

Όμικρον 5: Αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΥΓΕΙΑ
Όμικρον 5: Αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα
Η λίστα με τα πιο συχνά συμπτώματα της μετάλλαξης Ομίκρον 5.

Ο κορονοϊός επιμένει και τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν «πιάσει» ταβάνι. Οι μεταλλάξεις 4 και 5 επικρατούν στον πληθυσμό και μία νέα υποπαραλλαγή, η «Κένταυρος» σημαίνει συναγερμό. Στα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον 5 αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε το χαρακτηριστικότερο σύμπτωμα που αναφέρεται από τους ασθενείς που νόσησαν με Όμικρον 5, είναι ο πόνος στη μέση και στα πόδια, αλλά και γενικότερα μυϊκοί πόνοι σε αρθρώσεις και κόκκαλα.

«Πολλοί αναφέρουν ότι δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

«Τα συμπτώματα είναι ναι μεν ενοχλητικά αλλά παροδικά. Ελάχιστοι είχαν εκδηλώσει μια μικρή πνευμονία. Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στους πνεύμονες, οι εισαγωγές είναι άνθρωποι που έχουν άλλα νοσήματα τα οποία επιβαρύνονται και από τη μόλυνση», κατέληξε.

Τέλος για την νέα παραλλαγή «Κένταυρος» του κορονοϊού, δήλωσε πως είναι πολύ συγγενής και «δίδυμη αδερφή» με την Όμικρον 2, η οποία μπορεί να επικρατήσει βάσει των χαρακτηριστικών της χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida