Μετάλλαξη Eris: Τα πρώτα συμπτώματα χωρίς πυρετό – Τι θα γίνει με εμβόλιο το φθινόπωρο

Μετάλλαξη Eris: Τα πρώτα συμπτώματα χωρίς πυρετό - Τι θα γίνει με εμβόλιο το φθινόπωρο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Έντονη ανησυχία στους επιστήμονες για τη μετάλλαξη Eris του κορονοϊού. Τι θα γίνει με εμβόλιο το φθινόπωρο.

Τα τελευταία δεδομένα για τη μετάλλαξη Eris έδωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, καθώς φαίνεται ότι παρατηρείται έξαρση στα κρούσματα.

Η κ. Παγώνη εξήγησε τους λόγους αύξησης των κρουσμάτων, ανέφερε ποια είναι τα συμπτώματα, αποκλείοντας τον πυρετό ως ένα από τα κυρίαρχα συμπτώματα, ενώ μίλησε και για το τι θα ισχύσει τελικά το φθινόπωρο με το εμβόλιο.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού, ως υποπαραλλαγή επιδημιολογικού ενδιαφέροντος. Η κυκλοφορία της στην κοινότητα αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό ενώ κρούσματα καταγράφονται σε 51 χώρες.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε, μεταξύ άλλων, ότι η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στον τουρισμό.

«Οφείλεται στους τουρίστες διότι στο εξωτερικό η παραλλαγή «Έρις» βρίσκεται σε έξαρση».

Μετάλλαξη Eris – Συμπτώματα χωρίς πυρετό

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε:

«Σε εμάς (σ.σ Ελλάδα) καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού»

Η Ματίνα Παγώνη είπε πως στα νοσοκομεία υπάρχει μία αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ.

«Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε», είπε.

Αναφορικά με τα μέτρα που ίσως παρθούν από τον Σεπτέμβρη εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, η κ. Παγώνη είπε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα μπούμε σε εσωτερικούς, τότε τώρα θα συζητηθούν πολλά ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολιασμού.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορονοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», είπε αρχικά.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων (σ.σ από τα προηγούμενα εμβόλια) που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ».

Σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορονοϊό θα πρέπει να απομονωθεί και να μη βγαίνει έξω, για τέσσερις μέρες και από κει και πέρα θα μπορεί αφού όλα τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει να συνεχίσει τις διακοπές του.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
3
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...