Κορονοϊός: Έρχεται τέταρτη δόση και μετά…ετήσιοι εμβολιασμοί

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Κορονοϊός: Έρχεται τέταρτη δόση και μετά...ετήσιοι εμβολιασμοί

Κορονοϊός: Έρχεται τέταρτη δόση και μετά…ετήσιοι εμβολιασμοί

 

«Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής», λέει ο Άμπερτ Μπουρλά, τονίζοντας ότι το ίδιο θα γίνει και με την Όμικρον. Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε ότι προσεχώς θα γίνει νέα ενημέρωση για την τέταρτη δόση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Την πεποίθησή του ότι η όμικρον είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό, εξέφρασε ο διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Κρίς Σιμπουτάνι.

«Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να δημιουργεί παραλλαγές για τις οποίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Μπουρλά.

«Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής, και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Έρχεται νέα ενημέρωση για την τέταρτη δόση

Από την πλευρά της  η Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την πιθανότητα 4ης δόσης εμβολίου, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι σε ένα μήνα θα γίνει νέα ενημέρωση, ενώ σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι.

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, δήλωσε ότι «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Όμικρον» ενώ τόνισε ότι το Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Όμικρον. Από τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου, «άρα αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Όμικρον».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid. Παράλληλα, η ίδια εκτιμά ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, επεσήμανε ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία, είναι πιο αυστηροί οι κανόνες. Θα φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ», όπως σημείωσε.

«Οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα. Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τους παρακαλώ να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις»,.

Τέλος, για τους άνω των 60 ετών τόνισε ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. «Αυτοί είναι που φτάνουν στις ΜΕΘ, ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα».

 

 

 

 

news4health.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!