Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Κ. Γουργουλιάνης, καθ. Πνευμονολογίας: Την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι (video)

3λ ανάγνωσης
Κ. Γουργουλιάνης, καθ. Πνευμονολογίας: Την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι (video)
Prof. Dr Namigar Turgut, right, who heads Prof. Dr. Cemil Tascioglu City Hospital's intensive care unit, checks a patient infected with COVID-19, at the hospital in Istanbul _ Turkey's largest city and one of the hardest hit during the recent surge, Friday, April 9, 2021. Turkey has been posting record-high single-day COVID-19 cases for the past 10 days, with nearly 56,000 infections reported Friday. Keen to minimise repercussions on its ailing economy and under intense pressure by services industry, Turkey's President Recep Tayyip Erdogan eased COVID-19 measures in early March. With the spike, he was forced to announce renewed restrictions, such as weekend lockdowns and the closure of cafes and restaurants during Ramadan, starting on April 13. (AP Photo/Emrah Gurel)

Κ. Γουργουλιάνης, καθ. Πνευμονολογίας: Την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι (video)

Για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας και τον υψηλό αριθμό των διασωληνωμένων και των θυμάτων από τον ιό μίλησε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκφράζοντας την άποψη ότι σύντομα η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί.

“Δεν  υπάρχει κοινή γραμμή ακόμα και μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Όσον αφορά τους θανάτους και τους σκληρούς δείκτες, δυστυχώς αυτοί οι δείκτες καθυστερούν να εξομαλυνθούν” δήλωσε για τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα στην Ευρώπη ο κ. Γουργουλιάνης στην εκπομπή “Από τις Έξι”.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα η μερική άρση των υγειονομικών μέτρων που αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών οφείλεται στο ότι “είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, έχουμε πολλές μολύνσεις στην κοινότητα οι οποίες όμως δεν οδηγούν σε εισαγωγές και βαριές νοσηλείες”.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε την πρόβλεψη ότι την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι, ενώ επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι πολλοί θάνατο από κορονοϊό, είπε:

Πρέπει να οργανωθεί η υγεία του μέλλοντος

“Ακόμα και στις δηλώσεις των θανάτων τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα δηλώνουμε ευκολότερα το θάνατο και τον αποδίδουμε στον κορονοϊό, στη Βόρεια Ευρώπη δεν είναι έτσι. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα”.

Ο κ. Γουργουλιάνης σχολίασε, επίσης, ότι το σύστημα υγείας στη χώρα μας βγήκε ταλαιπωρημένο από την οικονομική κρίση των προηγουμένων ετών.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παίζει ένα μεγάλο ρόλο. Σε ένα μεγάλο ποσοστό υπολειπόμασταν σε εμβολιασμό σε σχέση με άλλες χώρες. Το τελευταίο διάστημα πήγαμε καλά στους εμβολιασμούς”, είπε εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι “πρέπει να οργανωθεί η υγεία του μέλλοντος. Αυτό πρέπει να μείνει από την πανδημία”.

Το παράδειγμα της Δανίας που επιστρέφει στην κανονικότητα

Για το θέμα της πανδημίας μίλησε στην ΕΡΤ και ο Χρόνης Κολιτσόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής κοινότητας Δανίας όπου από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, γίνεται άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

“Από σήμερα η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα. Ο κορονοϊός δεν θεωρείται κοινωνικά κρίσιμη κατάσταση” δήλωσε ο κ. Κολιτσόπουλος αποκαλύπτωντας ότι στη Δανία το 91% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έναντι του ιού με δύο δόσεις και το 61% του συνολικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *