Γιατροί: Ποια αλλαγή προτείνουν στις συνταγές φαρμάκων

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Γιατροί: Ποια αλλαγή προτείνουν στις συνταγές φαρμάκων

Γιατροί: Ποια αλλαγή προτείνουν στις συνταγές φαρμάκων


Την αλλαγή στη δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτρονικής ιατρικής συνταγής μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ μόνο από ένα φαρμακείο, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα στην επιστολή του, ο Ιατρικός Σύλλογος, σημειώνει:

«Με αφορμή το πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, που παρατηρούνται εντονότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, θέλουμε να ζητήσουμε τη αλλαγή στη δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτρονικής ιατρικής συνταγής μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ μόνο από ένα φαρμακείο καθώς πολλοί ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται από διαφορετικά φαρμακεία, σκευάσματα που περιέχονται σε μία ηλεκτρονική συνταγή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται και να μην υποχρεώνονται όπως αυτή τη στιγμή συχνά συμβαίνει, να επιβαρύνονται καθ’ ολοκλήρου το κόστος ενός φαρμάκου το οποίο αγόρασαν από διαφορετικό φαρμακείο από εκείνο που εκτέλεσε μερικώς την εκδοθείσα ηλεκτρονική συνταγή λόγω ελλείψεως κάποιου σκευάσματος.

Με την ευκαιρία της επιστολής μας ευχόμαστε σε εσάς και σε όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καλή και ευλογημένη χρονιά».

­

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!