Δεν πετάμε τις μάσκες, διεμήνυσε ο Πλεύρης

Δεν πετάμε τις μάσκες, διεμήνυσε ο Πλεύρης

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΥΓΕΙΑ

Δεν πετάμε τις μάσκες, διεμήνυσε ο Πλεύρης

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή για να επιβεβαιώσει αναστολή των μέτρων λόγω τουρισμού

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει το κυβερνητικό σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού από 1η Μαΐου έως και 31 Αυγούστου, την τουριστική δηλαδή περίοδο και να κάνει τις εισηγήσεις της, αν και ως συνήθως οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Τι το έχει αποφασιστεί στα πολιτικά τραπέζια είναι λίγο πολύ γνωστό και αφορά τη «λήξη» της επιδημίας λόγω τουρισμού και την αναμενόμενη «επανέναρξή» της μετά την αποχώρηση των τουριστών, με την σίγουρη επαναφορά κάποιων εκ των μέτρων που θα ανασταλούν από 1η Μάη και 1η Ιούνη.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι ορισμένα μέτρα θα ανασταλούν, όπως η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή νόσησης, αλλά επεσήμανε ότι η μάσκα θα μας συνοδεύει για αρκετό διάστημα. Ειδικά στους εσωτερικούς χώρους.

«Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για το Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ερωτώμενος για την τέταρτη δόση του εμβολίου και το αν από φθινόπωρο θα επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό, ο κ.Πλεύρης απάντησε:

«Πρόκειται για ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα για το οποίο θα απαντήσει το ECDC. Στόχος είναι ένα ετήσιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ωστόσο εάν δεν έχει παρασκευαστεί εγκαίρως από τις εταιρίες ενδέχεται να χρειαστεί μια ενισχυτική δόση».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.