Ράπισμα για τον Μπάιντεν η απόφαση εφετείου που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Ράπισμα για τον Μπάιντεν η απόφαση εφετείου που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Ράπισμα για τον Μπάιντεν η απόφαση εφετείου που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Το διάταγμα κρίθηκε καταχρηστικό από το ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ!

Ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ χαρακτήρισε το διάταγμα της κυβέρνησης Μπάιντεν με το οποίο απαιτεί από τις μεγάλες εταιρείες να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υπαλλήλους, ως «υπερβολικά» και με στοιχεία «κατάχρησης εξουσίας» και διέταξε να ανακληθεί η εφαρμογή του σε μια υπόθεση που πιθανότατα θα τελεσιδικήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους υποχρεούνταν σύμφωνα με το διάταγμα να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό ή τακτικά τεστ στους εργαζομένους, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις σχεδόν 14.000 $ ανά παράβαση βάσει της κατεπείγουσας οδηγίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (OSHA).

Ωστόσο, το Έκτακτο διάταγμα είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθούν δεκάδες μηνύσεις από Πολιτείες αλλά και επιχειρήσεις που αμφισβήτησαν εάν η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διασφάλιση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας έχει τη δύναμη να επιβάλλει αυτού του είδους υποχρεωτικότητα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Εφετείο των ΗΠΑ με έδρα τη Νέα Ορλεάνη εμπόδισε την εφαρμογή του κανονισμού. Μεταξύ των εναγόντων που προσέφυγαν κατά του διατάγματος ήταν οι πολιτείες του Τέξας, της Λουιζιάνα, του Μισισιπή και της Νότιας Καρολίνας.

Το εφετείο με σύνθεση τριών δικαστών χαρακτήρισε το διάταγμα «ελαττωματικό» και απεφάνθη ότι «υπερβαίνει κατάφωρα τη θεσμική εξουσία του OSHA». Το δικαστήριο αποφάσισε ότι «όσο τραγικός και καταστροφικός» κι αν ήταν ο COVID-19, δεν είναι σαφές ότι η πανδημία «θέτει το είδος του σοβαρού κινδύνου» που προβλέπεται στο καταστατικό που εξουσιοδοτεί την ομοσπονδιακή υπηρεσία να ρυθμίζει την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

«Το διάταγμα επιβάλλει οικονομική επιβάρυνση στους (ιδιώτες εργοδότες) υποκαθιστώντας τη συμμετοχή τους στο ρυθμιστικό σύστημα του OSHA, τους εκθέτει σε σοβαρό οικονομικό κίνδυνο εάν αρνηθούν ή δεν συμμορφωθούν και απειλεί να αποδεκατίσει το εργατικό τους δυναμικό, αναγκάζοντας (απρόθυμους να εμβολιαστούν) υπαλλήλους είτε να εμβολιαστούν, είτε να κάνουν τεστ ή να πεταχτούν στο δρόμο». Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

«Αντί για έναν χειρουργικό χειρισμό, το διάταγμα θυμίζει βαριοπούλα και δεν κάνει σχεδόν καμία προσπάθεια να κατανοήσει τις διαφορές στους χώρους εργασίας (και στους εργαζομένους) που επηρεάζονται περισσότερο ή λιγότερο από την πανδημία», αναγράφεται επίσης στην απόφαση, καταδικάζοντας ουσιαστικά τα οριζόντια μέτρα τα οποία χαρακτηρίζουν το διάταγμα, και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες τόσο των εργαζομένων όσο και των εταιρειών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!