Γαλλία – Δωρεάν προφυλακτικά: Ο στόχος είναι να μηδενιστούν οι μολύνσεις από ΣΜΝ το 2030

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Γαλλία – Δωρεάν προφυλακτικά: Ο στόχος είναι να μηδενιστούν οι μολύνσεις από ΣΜΝ το 2030
Women demonstrate against violence against women, Saturday, Nov. 20, 2021 in Paris. Tens of thousands of protesters marched Saturday through Paris and other French cities to demand more government action to prevent violence against women. The demonstrations come amid growing outrage in France over women killed by their partners and as French women are increasingly speaking out about sexual harassment and abuse. (AP Photo/Adrienne Surprenant)

Γαλλία – Δωρεάν προφυλακτικά: Ο στόχος είναι να μηδενιστούν οι μολύνσεις από ΣΜΝ το 2030


Με την εξαγγελία για δωρεάν προφυλακτικά ο πρόεδρος Μακρόν έθεσε στόχο «μηδέν νέες μολύνσεις από ΣΜΝ το 2030» και δεν απέκλεισε να γίνει υποχρεωτικό το ανάλογο εμβόλιο

Η ανακοίνωση Μακρόν για δωρεάν προφυλακτικά στις ηλικίες 18 ως 25 από τον Ιανουάριο 2023 δεν είναι για αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αλλά γιατί στη Γαλλία παρατηρείται αύξηση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), όπως διευκρινίζεται.

Τα προφυλακτικά είναι δωρεάν εδώ και δεκαετία στη Γαλλία σε διάφορες δομές όπως οι ΜΚΟ και ο «σεξουαλικός προγραμματισμός».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα στοιχεία που ώθησαν τον Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώσει το ημίμετρο των δωρεάν προφυλακτικών από 18 ως 25 ετών είναι τα εξής:

  • Χλαμύδια/Γονόρροια : αύξηση στους νέους και κυρίως στους άνδρες από 15 ως 29 ετών κατά 45% μεταξύ 2017 και 2019.
  •  οι διαγνώσεις HIV (AIDS) ξεπέρασαν τις 5000 το 2021

Ο Μακρόν έθεσε στόχο «μηδέν νέες μολύνσεις από ΣΜΝ το 2030» γιατί πρόκειται για σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας.

Επίσης τόνισε ποσό σημαντικό είναι για τους νέους το εμβόλιο ενάντια στα κονδυλώματα/θηλώματα που προκαλούν καρκίνους π.χ. της μήτρας. Δεν απέκλεισε να γίνει υποχρεωτικό ενώ σύντομα αναμένεται εμβόλιο και για τα αγόρια.

Η αντισύλληψη στη Γαλλία είναι ενισχυμένη για ανήλικους και ενήλικες, είτε με, είτε χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων.

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ισχύει στα σχολεία όπως και από διάφορες δημόσιες δομές που ενημερώνουν τους νέους. Δεν υπάρχουν ταμπού όπως στις ΗΠΑ ή σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

Όσον αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, «δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να εκπαιδεύσουμε πολύ καλύτερα τους δασκάλους μας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι ΜΚΟ και η δομή σεξουαλικού προγραμματισμού (Planning familial) θεωρούν ότι είναι σωστή η ανακοίνωση του Μακρόν, επισημαίνουν ωστόσο ότι την περιορίζει μετά τα 18 ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι αφορά και τους ανήλικους.

Ο προϋπολογισμός του 2023 που αφορά την δωρεάν παροχή επείγουσας αντισύλληψης για όλες τις γυναίκες χωρίς συνταγογράφηση υπερψηφίστηκε και προβλέπει διάγνωση ορισμένων ΣΜΝ χωρίς συνταγογράφηση, δωρεάν κάτω των 26 ετών.

 

 

 

ertnews

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!