Πτολεμαΐδα – Εμπόριο: Σύσταση ΤΟΕΒ, για έργο στον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας

Πτολεμαΐδα – Εμπόριο: Σύσταση ΤΟΕΒ, για έργο στον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα – Εμπόριο: Σύσταση ΤΟΕΒ, για έργο στον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας

 

 

Ο  επανασχεδιασμός του έργου των φραγμάτων και η διασύνδεση τους με το αρδευτικό δίκτυο του Εμπορίου Εορδαίας, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος  Κασαπίδης, με  φορείς και κατοίκους της  περιοχής, στο πρώην δημαρχείο Μουρικίου, στην τοπική κοινότητα του  Εμπορίου.

Παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας , Παναγιώτη  Πλακεντά, του   αρμόδιου  Αντιπεριφερειάρχη κ. Μάνου και  των αντιδημάρχων Φουρκιώτη,  Σπόντη,  Καΐδου και Κεσκερίδη, συζητήθηκε η συνολική πρόταση του  Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Γρίβα, για την  εκ νέου εκβάθυνση των δύο υφιστάμενων φραγμάτων,  εξοικονομώντας στους ταμιευτήρες 200.000 λίτρα αντί για 120.000 που πρόβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός , η τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς του νερού από τους ταμιευτήρες στο αρδευτικό δίκτυο  και η  βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου .

%CE%95%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF %CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7 %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1 %CE%BA%CE%B1%CE%B9 %CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Για  να υλοποιηθεί το έργο,  απαιτείται  η  σύσταση φορέα ΤΟΕΒ από τους αγρότες του Εμπορίου για την διαχείριση των υδάτων, κάτι  που έχει θετική αποδοχή και  όπως  ανέφερε  ο  Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας  Εμπορίου κ. Μπόζιας, «έχουν υπογράψει έως τώρα, 32 αγρότες».

Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι  το έργο κρίνεται αναγκαίο, ενώ ο Δήμαρχος Εορδαίας,  υπογράμμισε  ότι  «η δημοτική αρχή θα διευκολύνει την διαδικασία και όπου χρειασθεί θα συνεπικουρήσει ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αυτό,  στον κάμπο της Δυτικής Εορδαίας».

 

 

 

 

 

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.