Πτολεμαΐδα: Ημερίδα του ΚΚΕ για το δημόσιο σύστημα υγείας

Πτολεμαΐδα: Ημερίδα του ΚΚΕ για το δημόσιο σύστημα υγείας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Πτολεμαΐδα: Ημερίδα του ΚΚΕ για το δημόσιο σύστημα υγείας

 

Στην απαξίωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας και στη μη ενδυνάμωσή του με προσλήψεις προσωπικού, δομών, οργάνωσης, με  τις ευθύνες να αποδίδονται  διαχρονικά στην πολιτική των κυβερνήσεων ανεξαρτήτως χρώματος, οφείλεται η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στην Υγεία, συνέπεια του οποίου είναι, λόγω και της επιβάρυνσης του κορονοϊού, να παρατηρούνται τραγικές καταστάσεις στα Νοσοκομεία”.

Αυτό τόνισε, στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε στην Πτολεμαΐδα η Τομεακή επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής της Παιδιατρικής –Νεογνολογίας του ΑΠΘ, Ιατρός της Β’ Νεογνολογικής κλινικής  του Νοσοκομείου « Παπαγεωργίου», μέλος του Δ Σ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μητσιάκος, προσθέτοντας ότι φάνηκε ξεκάθαρα, με βάσει σειρά μελετών, ότι «όταν  η λοίμωξη αντιμετωπίζεται νωρίς έχουμε καλλίτερα αποτελέσματα, πλην όμως αυτά έλειπαν, λείπουν, και δεν υπάρχει διάθεση από την Κυβέρνηση να τα διορθώσει».

Προληπτικά, θα μπορούσε να ενισχυθεί  γενναία το δημόσιο σύστημα υγείας, να αναπτυχθούν δημόσιες δομές Υγείας σε χώρους συνωστισμού πολλών ατόμων, ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, και με τη συγκρότηση ομάδων του ΕΟΔΥ, να ανιχνεύονται τα περιστατικά, να τα απομονώνουν, έτσι ώστε η νόσος να αντιμετωπιστεί στο αρχικό της στάδιο.

Ο έτερος των ομιλητών, νοσηλευτής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για την μη έγκαιρη λήψη μέτρων από την Κυβέρνηση, χωρίς, ταυτόχρονα, να φροντίσει για η θωράκιση του συστήματος υγείας, με αποτέλεσμα τους 20 χιλιάδες νεκρούς και τους άνω του ενός εκατομμυρίου νοσήσαντες, ενώ, την ίδια ώρα ενίσχυε τα ΜΜΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, και τους ιδιώτες. Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας, σημείωσε, πως “ως Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό θα έπρεπε να δεχθεί μεγαλύτερη υποστήριξη με την κάλυψη των κενών του προσωπικού και την  εν γένει λειτουργία του”.

Μαίρη Κεσκιλίδου

Μία Απάντηση

  1. Για Νοσοκομείο παροχής τριτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που το έχει άμεσα απόλυτη ανάγκη, “μούγκα στην στρούγκα”. Αν κι εσείς κάτω από την πίεση του πολιτικού κόστους, τότε από ποιους να περιμένουμε;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida