ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΤΗ.Π. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΕΤΗΠ: Προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων αυτονομίας για την επόμενη χειμερινή περίοδο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ.Ε.ΤΗ.Π. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” , με αφορμή το παράδειγμα ενός νοσούντος καταναλωτή σε οικοδομή στην οποία διακόπηκε η παροχή θερμότητας λόγω υπέρογκων οφειλών, συνεχίζει τις ακατανόητες επιθέσεις που εγκαινίασε εφέτος κατά της Δ.Ε.ΤΗ.Π. και μας εξαναγκάζει να απαντήσουμε σε θέματα που επανειλημμένα έχουν εξηγηθεί, κυρίως διότι μας προκαλεί αποστροφή, όταν χρησιμοποιείται ο ανθρώπινος πόνος στην άσκηση πολιτικής.

Μας εκπλήσσει η απρόκλητη και διαρκής επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης και μάλιστα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, που είναι καθοριστική για την επιβίωση της τηλεθέρμανσης και  θα απαιτούσε την ομόφωνη στήριξη όλων των παρατάξεων του Δήμου μας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους και τις επιδιώξεις των απαράδεκτων καταγγελιών της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ γνωρίζουν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν αυτό που ΟΛΟΙ οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης ξέρουν, όταν υπογράφουν το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με την τηλεθέρμανση , δηλαδή  ότι :

  1. Οι ενέργειές μας διέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας, που προστατεύει τους καταναλωτές και όχι την εκάστοτε Διοίκηση της επιχείρησης.
  2. ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ.

Συγκεκριμένα, η οικοδομή που επικαλείται η Λαϊκή Συσπείρωση οφείλει στην τηλεθέρμανση 18.127 € , δύο ολόκληρες περιόδους από το έτος 2019, οφειλή που δεν έχει  ρυθμιστεί. Εάν η Δ.Ε.ΤΗ.Π. συνεχίσει την παροχή, το χρέος της οικοδομής θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί. Τα διαμερίσματα της οικοδομής δεν λειτουργούν αυτόνομα , επομένως δεν μπορεί να παρέχεται θερμότητα σε μεμονωμένα διαμερίσματα που δεν έχουν οφειλές.

  1. Η Δ.Ε.ΤΗ.Π. εξαντλεί όλα τα περιθώρια προς τους οφειλέτες , δεν επιβάλλει κανένα πρόστιμο και καμία προσαύξηση και διακόπτει την παροχή ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις υπέρογκων , μακροχρόνιων οφειλών, τις οποίες ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ.

Οι οικοδομές στις οποίες δεν παρέχεται θέρμανση λογω υπέρογκων , μη ρυθμισμένων οφειλών είναι σήμερα 26 και οφείλουν 214.986,84 ευρώ.

Εάν η “Λαϊκή Συσπείρωση” προτείνει να χαρίζονται οι οφειλές, θα πρέπει να διατυπώσει ευθέως και υπεύθυνα την πρότασή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και να εξηγήσει στους συνεπείς καταναλωτές με ποιον τρόπο η Δ.Ε.ΤΗ.Π. θα συνεχίσει να λειτουργεί  και πως θα διατηρήσει το χαμηλό τιμολόγιό της, συγκεντρώνοντας χρέη.

Επίσης, η “Λαϊκή Συσπείρωση” ως δημοτική παράταξη οφείλει να γνωρίζει ότι η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ΔΕΝ είναι ανώνυμη εταιρεία , αλλά κοινωφελής μη κερδοσκοπική δημοτική επιχείρηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που ιδρύθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο και διέπεται απο τον Ν.1069/80 (όπως όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας) με ειδικό σκοπό την τηλεθέρμανση.

Τέλος η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα έπρεπε να αναγνωρίσει τις τεράστιες προσπάθειες που απαιτήθηκαν, ώστε με κλειστές όλες τις λιγνιτικές μονάδες του λεκανοπεδίου Εορδαίας, η πόλη μας να έχει Τηλεθέρμανση σε λειτουργία.

Αποτελεί πρόκληση στην λογική να καταγγέλλεται για κερδοσκοπία ή αναλγησία  η Δ.Ε.ΤΗ.Π.  που αποδεδειγμένα λειτουργεί με κριτήρια κοινωνικά και βιωσιμότητας και ΟΧΙ κερδοσκοπίας, αφού :

  • Διατηρεί από το 2010σταθερό το εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιό της (40 ευρώ ανά MWH με ΦΠΑ) , δηλαδή το ένα τέταρτο του αντίστοιχου κόστους πετρελαίου που θα χρησιμοποιούσαν τα νοικοκυριά της πόλης μας, πληρώνοντας τοις μετρητοίς στον προμηθευτή τους , ΠΡΙΝ απο την κατανάλωσή του.
  • Θέσπισε την ΔΩΡΕΑΝ παροχή σε άπορους και χαμηλού εισοδήματος καταναλωτές, προστατεύοντας απο την ενεργειακή φτώχεια δεκάδες οικογένειες της πόλης μας.
  • Δεν μετέφερε ούτε ένα λεπτό αύξησης στους καταναλωτές της, παρά το τεράστιο κόστος του επενδυτικού της προγράμματος, άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώπου υλοποιεί με επίπονες προσπάθειες και παρά τις αυξήσεις που η ίδια αντιμετωπίζει.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. αντί του εύκολου λαϊκισμού μη είσπραξης των οφειλών και της εμπορίας του ανθρώπινου πόνου επιλέγει να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και το χαμηλό τιμολόγιο της δημοτικής επιχείρησης, προς όφελος του συνόλου των καταναλωτών.

Η καλύτερη επαλήθευση της ορθότητας των επιλογών και των ενεργειών μας είναι η αποδοχή των χιλιάδων καταναλωτών μας που σέβονται και υποστηρίζουν έμπρακτα το έργο και τις επιλογές μας με τη συνέπεια τους.

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π.
 
 

 

  Καρακασίδης Δημήτριος

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida