Γ. Αμανατίδης: Συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Γ. Αμανατίδης: Συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Γ. Αμανατίδης: Συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης


Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης ΝΔ κ. Γιώργος Αμανατίδης συμμετείχε στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης.

Στη συνάντηση είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους μελισσοκόμους για τα θέματα που τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (εδώ) και στις συσκέψεις που πραγματοποίησε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ειδικότερα:

  1. Παρείχε διευκρινίσεις για τον δειγματολογικό έλεγχο των μελισσοκόμων βιολογικής εκτροφής.
  2. Ενημέρωσε για την εφαρμοστέα διαδικασία που θα οδηγήσει στην αύξηση της αναλογούσας ποσότητας πετρελαίου ανά κυψέλη, για τον υπολογισμό του προς επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Σημειωτέον, η επιστροφή του ΕΦΚ έγινε το 2022, χάριν συντομίας, βάσει της από 29/09/2016 υπογραφείσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

  1. Ενημέρωσε για το Τομεακό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας που περιλαμβάνεται στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027 και πρότεινε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εξειδίκευσης στα θέματα στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας, της αντικατάστασης κυψελών, της βιολογικής μελισσοκομίας, της προστασίας των κυψελών από ζώα με ηλεκτροφόρα καλώδια κλπ.

Φορέας/Δικαιούχος θα είναι η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΑΑΤ.

  1. Ενημέρωσε για το θέμα επικαιροποίησης του τρόπου αποτύπωσης, του ποσού αποζημίωσης και της ακολουθητέας διαδικασίας για την αποζημίωση των κυψελών από απρόβλεπτα γεγονότα π.χ. παγωνιά, καταστροφές από ζώα όπως η αρκούδα.
  2. Παρείχε διευκρινίσεις για την ένταξη της μελισσοκομίας στη νέα ΚΑΠ σε ότι αφορά στην καταβολή επιδοτήσεων αντίστοιχων με αυτές που καταβάλλονται στην κτηνοτροφία όπως η εξισωτική αποζημίωση.
  3. Παρείχε διευκρινίσεις για τη διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων προκειμένου να εμπορεύονται στην αγορά π.χ. αλοιφές, προϊόντα κυψέλης.
  4. Παρείχε διευκρινίσεις για τα θέματα που αφορούν στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο.
  5. Ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας για καταγραφή του ισοζυγίου μελιού.
  6. Ενημέρωσε τα μέλη για το θέμα της έκτακτης ενίσχυσης των μελισσοκόμων με τη μορφή deminimis.

Για τα θέματα που απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία προγραμματίζεται συνάντηση με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ).

Τα μέλη ευχαρίστησαν τον κ. Αμανατίδη και αναμένουν τις επόμενες ενέργειες.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γ. Αμανατίδης: Συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γ. Αμανατίδης: Συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Γ. Αμανατίδης: Συμμετοχή στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Κοζάνη, 09/02/2023

Από το Γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!