Κωτσιδης Στέφανος

Πτολεμαΐδα: Πεντακόσιες φιάλες αίματος σε έξι χρόνια

Πτολεμαΐδα: Πεντακόσιες φιάλες αίματος σε έξι χρόνια
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Πτολεμαΐδα: Πεντακόσιες φιάλες αίματος σε έξι χρόνια

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Την  προσφορά στον άνθρωπο γιορτάζει σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Φούφα «Μην το χρειαστείς», γιατί, κατάφερε με αγώνα και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης, να συγκεντρώσει τα έξι τελευταία χρόνια, πεντακόσιες(500) φιάλες αίματος και να ανταποκριθεί στις ανάγκες τριακοσίων είκοσι( 320) ασθενών, ενώ, οι υπόλοιπες φιάλες παραμένουν στην Τράπεζα αίματος του Συλλόγου.

 

Μόλις τριακόσιοι (300) οι μόνιμοι κάτοικοι του Φούφα, οι οποίοι  ενίσχυσαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την σημαντική προσπάθεια, και ήδη ο Σύλλογος μετρά 124 μέλη, προερχόμενα  από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, όπως και εθελοντές που διαμένουν σε άλλες πόλεις της χώρας, συνεπείς στο ραντεβού τους με την υπέρτατη αυτή πράξη αλληλεγγύης.

 

Το εντυπωσιακό είναι, πως κατά την περυσινή χρονιά, λόγω covid-19, ενώ παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλους τους αντίστοιχους φορείς, στον εν λόγω Σύλλογο,  καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 70%, συνέλεξε 124 φιάλες αίματος, από τις οποίες οι ογδόντα δύο (82) δόθηκαν για να σωθούν συνάνθρωποι μας , με το 90% των φιαλών να καταλήγουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του  Συλλόγου Ιωσήφ Παρλάνης, τα αποθέματα του πολύτιμου αυτού συστατικού ζωής δεν επαρκούν, γι αυτό και θα πρέπει όλο τον χρόνο, ειδικότερα το Καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα, να αφιερώνουμε πέντε λεπτά από το χρόνο μας και να δίνουμε αίμα. Στην γιορτή, ύστερα από πρόταση των χορηγών, θα διανεμηθούν δώρα σε αιμοδότες.

 

Mαίρη Κεσκιλίδου

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.