Πτολεμαΐδα: Πεντακόσιες φιάλες αίματος σε έξι χρόνια

Πτολεμαΐδα: Πεντακόσιες φιάλες αίματος σε έξι χρόνια

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Πεντακόσιες φιάλες αίματος σε έξι χρόνια

 

Την  προσφορά στον άνθρωπο γιορτάζει σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Φούφα «Μην το χρειαστείς», γιατί, κατάφερε με αγώνα και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης, να συγκεντρώσει τα έξι τελευταία χρόνια, πεντακόσιες(500) φιάλες αίματος και να ανταποκριθεί στις ανάγκες τριακοσίων είκοσι( 320) ασθενών, ενώ, οι υπόλοιπες φιάλες παραμένουν στην Τράπεζα αίματος του Συλλόγου.

 

Μόλις τριακόσιοι (300) οι μόνιμοι κάτοικοι του Φούφα, οι οποίοι  ενίσχυσαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την σημαντική προσπάθεια, και ήδη ο Σύλλογος μετρά 124 μέλη, προερχόμενα  από την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, όπως και εθελοντές που διαμένουν σε άλλες πόλεις της χώρας, συνεπείς στο ραντεβού τους με την υπέρτατη αυτή πράξη αλληλεγγύης.

 

Το εντυπωσιακό είναι, πως κατά την περυσινή χρονιά, λόγω covid-19, ενώ παρατηρήθηκε μείωση του αριθμού των Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλους τους αντίστοιχους φορείς, στον εν λόγω Σύλλογο,  καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 70%, συνέλεξε 124 φιάλες αίματος, από τις οποίες οι ογδόντα δύο (82) δόθηκαν για να σωθούν συνάνθρωποι μας , με το 90% των φιαλών να καταλήγουν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

 

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του  Συλλόγου Ιωσήφ Παρλάνης, τα αποθέματα του πολύτιμου αυτού συστατικού ζωής δεν επαρκούν, γι αυτό και θα πρέπει όλο τον χρόνο, ειδικότερα το Καλοκαίρι, Χριστούγεννα και Πάσχα, να αφιερώνουμε πέντε λεπτά από το χρόνο μας και να δίνουμε αίμα. Στην γιορτή, ύστερα από πρόταση των χορηγών, θα διανεμηθούν δώρα σε αιμοδότες.

 

Mαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged