Πτολεμαΐδα: Πασχαλινές συνθέσεις με κλαδιά δέντρων και παλαιά ρούχα

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Πασχαλινές συνθέσεις με κλαδιά δέντρων και παλαιά ρούχα

Πτολεμαΐδα: Πασχαλινές συνθέσεις με κλαδιά δέντρων και παλαιά ρούχα

 

Την υφαντική τέχνη με τη σύγχρονη τάση και αναγκαιότητα για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση παλαιών η άχρηστων υλικών, «πάντρεψε», εικαστικός, χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, ως σκελετούς, πάνω στους οποίους, ύφανε πασχαλινές παραστάσεις, και τοποθέτησε στον κόμβο της βορειοδυτικής εισόδου της Πτολεμαίδας, προκαλώντας την περιέργεια και τον θαυμασμό των διερχόμενων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Γιώτα Καρβουνιάρη, συγκέντρωσε κλαδιά, αμέσως μετά το κλάδεμα των δένδρων, τα επεξεργάστηκε, και έδωσε τη μορφή που εξυπηρετούσαν οι εικαστικές της ανάγκες, επιλέγοντας στη συνέχεια παλαιά βαμβακερά ρούχα, τα έκοψε, και με τα κουρέλια, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη γνώση της, δημιούργησε σύμβολα της εποχής, όπως αυγά, ανοιξιάτικα λουλούδια, καλάθια,  κ.α, συνθέσεις σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και το περιβάλλον.

« Παίρνω απίστευτη χαρά από τους ανθρώπους που περιδιαβαίνουν στην περιοχή, τα κοιτούν και χαμογελούν» θα πει χαρακτηριστικά η καλλιτέχνης και προσθέτει, « επιτυγχάνω κάτι σημαντικό, την οικονομία πόρων και την οικονομία ενέργειας, ζητούμενα, με επιτακτικό τρόπο, στις ημέρες μας». Η φιλοτέχνηση  των έργων της συνεχίζεται, η προσφορά της είναι εθελοντική, ενώ, για  το όλο εγχείρημα, συνεργάστηκε με τον Δήμο Εορδαίας.

 

 

Mαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!