Πτολεμαΐδα: Φεύγουν σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ λόγω έλλειψης στέγης

Πτολεμαΐδα: Φεύγουν σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ λόγω έλλειψης στέγης

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Η  Έλλειψη στέγης «έδιωξε» από την Πτολεμαΐδα σπουδαστές, που είχαν εγγραφεί στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης και μάλιστα σε ειδικότητες, που είναι δυσεύρετες με αποτέλεσμα να αναζητήσουν παρεμφερείς ειδικότητες σε ΙΕΚ του Κέντρου και στην Πελοπόννησο όπου βρήκαν χώρο διαμονής.

 

Οι υποψήφιοι σπουδαστές είχαν επιλέξει τα τμήματα Βοηθός Εργοθεραπευτή και διασωστής – πλήρωμα ασθενοφόρου, όπου καταγράφεται υψηλή ζήτηση, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον  τριάντα ένα συνολικά άτομα στην κάθε ειδικότητα – θεωρείται μεγάλος αριθμός
συγκριτικά με άλλες περιοχές  – και  μέσω του συστήματος επιλογής που «έτρεχε» συγχρόνως με το παράλληλο σύστημα  μηχανογραφικού- κατευθύνθηκαν  σε άλλες πόλεις.  Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ Σοφία Μπέσσυ «είναι λυπηρό, γιατί, θέλουν τα παιδιά να έρθουν, δηλώνοντας στοχευόμενα το Δημόσιο ΙΕΚ Πτολεμαΐδας, τους ενδιέφεραν τα συγκεκριμένα τμήματα, και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν
τις εγγραφές, γιατί, δεν βρήκαν σπίτι, οπότε εξαναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τους τόπους μόνιμης  κατοικίας τους».  Στο ερώτημα της προς το Δήμο Εορδαίας, σχετικά με την προοπτική Λειτουργίας Φοιτητικής Εστίας, η απάντηση που πήρε ήταν, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την εξεύρεση κατάλληλου οικήματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις συνθήκες λειτουργίας στέγασης φοιτητών, σπουδαστών.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με την κ. Μπέσυ, ότι το 30-40-% των αποφοίτων αποκαθίστανται επαγγελματικά . Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το 2021-2022 είναι οι:

–  Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)

–  Ζωγραφική Τέχνη

–  Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

–  Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων

–  Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

–   Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

–   Βοηθός Φυσικοθεραπείας

–   Βοηθός Εργοθεραπείας

–   Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

–   Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας

Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida