Πτολεμαΐδα: Εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού”

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού”

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί, είναι φυσικό αγαθό, δεν είναι εμπορικό προιόν, και δεν πωλείται, ζήτησαν στη χθεσινή τετράωρη στάση τους και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης Εορδαίας, διαφορετικά θα έλθει το τέλος των Επιχειρήσεων αυτών.

Όπως ανέφεραν, οι Δημοτικές επιχειρήσεις λειτουργούν ως υπηρεσίες κοινές ωφέλειας, απασχολούν εργαζόμενους από τις τοπικές κοινωνίες, χρειάζονται κι άλλο προσωπικό, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις, και διατηρούν την τιμή του νερού σε χαμηλά επίπεδα, γι αυτό και οι αποφάσεις των Δήμων για την αύξηση των τελών, τα τελευταία χρόνια, είναι μηδενικές.

Η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει, κατά τους εργαζόμενους, τη συρρίκνωση και το αβέβαιο μέλλον των ΔΕΥΑΕ, τη μείωση του προσωπικού, υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, χαμηλότερες αποδοχές, πλημμελή παροχή υπηρεσιών, και αύξηση της τιμής του νερού.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ζητούν από τον Δήμο Εορδαίας να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην περάσει το νερό σε χέρια ιδιωτών και από τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Το Σωματείο των εργαζομένων και στη ΔΕΥΑΕ θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και με βάσει τις αποφάσεις του κεντρικού συνδικαλιστικού τους οργάνου, θα εντείνουν τον αγώνα τους

 

 

ertnews.gr

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!