Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

 

Ο Δήμος Εορδαίας ξεκίνησε πιλοτικά πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου και για το σκοπό αυτό προμηθεύτηκε εξοπλισμό ανακύκλωσης ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα τοποθετούνται δέκα (10)  ειδικά κυτία αποτσίγαρων, σε διάφορα σημεία της Πτολεμαΐδας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής. Τα σημεία αυτά επιλέχθηκαν γιατί παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός και υπάρχουν συχνά υπολείμματα τσιγάρων πεταμένα στο έδαφος. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκίνησε σε πειραματικό στάδιο και ενδέχεται να προταθεί η προμήθεια επιπρόσθετων κυτίων, ώστε να καλυφθούν και άλλα σημεία της πόλης.

 

Τα αποτσίγαρα συλλέγονται μέσω του προγράμματος #gopafree της Cigaret Cycle, με τη χρήση ειδικών κυτίων, στη συνέχεια αποστέλλονται στο εξωτερικό, όπου διαχωρίζονται τα υπολείμματα χαρτιού – καπνού, από τα φίλτρα τα οποία με ειδική διαδικασία αποτοξικοποιούνται και  δημιουργούνται νέα ανακυκλωμένα υλικά, για χρήση σε στην παραγωγή νέων βιώσιμων προϊόντων. Τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα.

 

Μέρος των εσόδων επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο εκ νέου, για την αγορά γυαλιών όρασης, ακουστικών βαρηκοΐας, ή άλλων κοινωνικών προσφορών, για πολίτες που ανήκουν στα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα #gopafree συμβάλλει ουσιαστικά στο να ξαναγίνουν ενεργοί οι συγκεκριμένοι πολίτες, με σκοπό την ανάκτηση των αισθήσεων και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

 

Ο Δήμος Εορδαίας λοιπόν προτρέπει όλους τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα κυτία ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου, γιατί από τη συγκεκριμένη δράση επιτυγχάνεται όχι μόνο το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, αλλά και κοινωνική προσφορά.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ο Δήμος Εορδαίας.

 

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!