Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Σύλλογος ΑμεΑ Εορδαίας: Ευχαριστήριο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ο ΣΩΤΗΡΑΣ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Κασαπίδη, στα γραφεία του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκτέθηκε η μακροχρόνια ιστορία του Συλλόγου και τα εξίσου χρόνια ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αδυναμία προσέγγισης στην επαγγελματική αποκατάσταση, η ανάγκη πραγματικής συμπερίληψης και αποδοχής, η επιτακτική ανάγκη ένταξης σε προγράμματα που να αφορούν στην αναπηρία, η δημιουργία εργαστηρίων με έμφαση στη θεραπεία μέσω της Τέχνης και της δημιουργίας, η καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων που θα μπορούσαν όλα να οδηγήσουν ακόμα και σε επαγγελματική ένταξη σε πολλές από τις περιπτώσεις.

Προτάθηκαν και αντιπροτάθηκαν πολύτιμες σκέψεις και δρομολογήθηκαν ενδεχόμενες λύσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η συνάντηση ευελπιστούμε ότι θα είναι καθοριστική για τα μέλη όχι μόνο του Συλλόγου αλλά γενικότερα για τα Άτομα με Αναπηρία στην περιοχή μας και για όσα ακόμη δεν έχουν καταγραφεί, δυσχεραίνοντας έτσι την ένταξη και εντείνοντας την απομόνωσή τους.

Με τιμή

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Γεν. Γραμματέας                                                                         Η  Πρόεδρος

 

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                                                                ΝΤΕΛΛΑ ΟΛΓΑ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!