Ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 8ο Διεθνές Συνέδριο, για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 on-line. – Tοποθέτηση-χαιρετισμός Δημάρχου (βίντεο)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 8ο Διεθνές Συνέδριο, για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 on-line. - Η τοποθέτηση-χαιρετισμός Δημάρχου (βίντεο)

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 8ο Διεθνές Συνέδριο, για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 online.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Ο Δήμος Εορδαίας μετά από πρόσκληση του Προέδρου SafeGreece κ. Γεράσιμου Α. Παπαδόπουλου (Δρ. Σεισμολογίας),  συμμετείχε στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 on-line το διάστημα 24-26 Νοεμβρίου 2021.

Συνθήκες και εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, από την κλιματική κρίση μέχρι την κρίση της πανδημίας και τις συνεχείς πολιτικό-ανθρωπιστικές κρίσεις, καθιστούν διαρκώς και πιο επίκαιρα τα ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία στο σύνολό της. Πρόληψη, ανθεκτικότητα, διαλειτουργικότητα και καλές πρακτικές, είναι ζητήματα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα από παγκόσμιες συνθήκες και απαιτούν πλέον επιτακτικά εφαρμογή.

 

Στόχοι του Συνεδρίου ήταν η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων προς όφελος της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η ενίσχυση της διακλαδικότητας και της συνεργατικότητας, η ανταλλαγή εμπειρίας, διδαγμάτων και καλών πρακτικών και η συζήτηση για τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα.

 

Το Συνέδριο άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Εορδαίας ο οποίος αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον του Δήμου για θέματα σχετικά με τις καταστροφές, φυσικές, τεχνολογικές και ανθρωπογενείς, την άρρηκτη σχέση των φυσικών καταστροφών με την κλιματική κρίση και την συγκυρία που θέλει ταυτόχρονα ο τόπος να αντιμετωπίσει το δίπολο απολιγνιτοποίηση και κλιματική κρίση. Υπογράμμισε επίσης ότι στόχος για το Δήμο Εορδαίας είναι αυτή η πρόκληση να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, αναφερόμενος στην Πυροσβεστική Ακαδημία και το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας.

 

Τέλος έκλεισε με την ευχή για ένα παραγωγικό συνέδριο, που θα δώσει σε όλους όσους το παρακολουθήσουν γνώση, τροφή για σκέψη και λύσεις.

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!