Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα. – Σήμερα Δευτέρα 24/10 θα τους υποδεχθούμε στην Εορδαία.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα. - Σήμερα Δευτέρα 24/10 θα τους υποδεχθούμε στην Εορδαία.

Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα. – Σήμερα Δευτέρα 24/10 θα τους υποδεχθούμε στην Εορδαία.

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας καθ’ οδόν προς το Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο, μέσω Κύπρου και Ισραήλ. Στόχος είναι να παραδοθεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα καθολικής, ποιοτικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα πραγματοποιηθεί εκεί μεταξύ 6 – 18 Νοεμβρίου 2022.

 

Το αδιάκοπο ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα την παραλάβει ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), κύριος Νίκος Πέτρου, στις 15.30, στο χωριό Ψαράδες και θα παραδοθεί στις 27 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Φλοίσβου, απ’ όπου με ιστιοπλοϊκό θα συνεχίσει το ταξίδι της για τον επόμενο σταθμό, την Κύπρο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίοπου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΕΠΦ, στηρίζει το μήνυμα της σκυτάλης, για την αναγκαιότητα της ποιοτικής εκπαίδευσης για το κλίμα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κλιματική αλλαγή.

Σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 με συνοδεία οχημάτων της Τροχαίας και του Δήμου Εορδαίας, θα τους υποδεχθούμε στην περιοχή μας. Η διαδρομή θα είναι η εξής:

Memorial Park, Foufas                 20.55      5 km                   🚲 Cycling Stage
KaOil, Anarrachi                      21:10     11 km                   🚲 Cycling Stage
Palio Parko, Ptolemaida                21:40      9 km                   👟 Running Stage
Park, Proastio                        23:00      14 km                   🚲 Cycling Stage
Eko, Pontokomi,                      23:45      11 km                   🚲 Cycling Stage
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα. - Σήμερα Δευτέρα 24/10 θα τους υποδεχθούμε στην Εορδαία. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα. - Σήμερα Δευτέρα 24/10 θα τους υποδεχθούμε στην Εορδαία. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η σκυτάλη της Running Out of Time φτάνει στην Ελλάδα. - Σήμερα Δευτέρα 24/10 θα τους υποδεχθούμε στην Εορδαία.
Επισυνάπτεται ολόκληρο το ΔΤ της ΕΕΠΦ.

Αναλυτικές πληροφορίες: Σκυταλοδρομία Running Out of Time (eepf.gr)

Για συμμετοχές στο ελληνικό τμήμα της διαδρομήςGreece Stage Map | Running Out of Time (running-out-of-time.com)

Διαβάστε και υποστηρίξτε το μήνυμα εδώ: https://runningoutoftime.com/message/

Δείτε ζωντανά την πορεία της σκυταλοδρομίας εδώ: https://running-out-of-time.com/map

 

 

 

 

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!