Η πανέμορφη Βλάστη δίνει μαθήματα ζωής (του Ρούλη Κοκελίδη)

Η πανέμορφη Βλάστη δίνει μαθήματα ζωής (του Ρούλη Κοκελίδη)

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Η πανέμορφη Βλάστη δίνει μαθήματα ζωής (του Ρούλη Κοκελίδη)

Η κοινότητα  Βλάστη του δήμου Εορδαίας με σημαντική παρουσία στην εξέλιξη της χώρας μας,  συμμετέχοντες  πολύπλευρα  στον απελευθερωτικό’ αγώνα  του 21, συνεχίζει να είναι

ζωντανή, ενεργητική. Την  προηγούμενη Κυριακή με πρωτοβουλία  των κατοίκων πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη  εκδήλωση-συζήτηση του δάσους από τις πυρκαγιές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με εισηγήσεις πανεπιστημιακών έγινε σοβαρή ενημέρωση και δημιουργήθηκε πλούσιο  κλίμα συζήτησης με πολλές  και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις. Τα ερωτήματα πολλά αναφορικά με την δημόσια μέριμνα για την προστασία του φυσικού πλούτου και την βιοποικιλότητα της πατρίδας. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχουν σχεδιασμοί πρόληψης σε γενικό και τοπικό επίπεδο.

Γενικά σήμερα είναι εμφανής η εγκληματική εγκατάλειψη της δασοπροστασίας.  Πολλά συγχαρητήρια για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Μια μικρή αλλά ενεργητική κοινότητα έδωσε μαθήματα ζωής. Σημειωτέον ότι δεν παραβρέθηκε κανένας κυβερνητικός παράγοντας ενώ είχαν υποσχεθεί το αντίθετο. Η επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια  “αξιόλογη” πρωτοβουλία το 2021 κατάργησε τον φορέα διαχείρισης δασών και προστατευομένων  περιοχών , με αποτέλεσμα
στο εθνικό πάρκο Δαδιά’ και  Βάλια Κάλντα, δύο περιοχές απαράμιλλης ομορφιάς και σημασίας να έχουν γίνει στάχτη χιλιάδες δασικών εκτάσεων.

Τα δάκρυα δεν μπορούν να σβήνουν τις φωτιές !!!

Το επιτελικό σύστημα Μητσοτάκη περί  άλλων τυρβάζει !!!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.