Η Καρδιά του Αγίου Στυλιανού ( γράφει η Ουρανία Στυλιάδου)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Η Καρδιά του Αγίου Στυλιανού ( γράφει η Ουρανία Στυλιάδου)

Η Καρδιά του Αγίου Στυλιανού ( γράφει η Ουρανία Στυλιάδου)

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μία ανάσα πιο κοντά στα παιδιά που στεγάζει το συγκρότημα των σχολείων ( 12Ο Δημοτικό Σχολείο, 16ο Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός ΔΕΗ) στην Καρδιά Πτολεμαΐδας, έφερε τον  Άγιο Στυλιανό ο Ιερός Ναός του χωριού.

Με την οικονομική συνδρομή δύο οικογενειών, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου προέβη στην ανέγερση ενός παρεκκλησίου πέριξ του Σχολικού Συγκροτήματος, αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό που είναι προστάτης των νηπίων και θεραπευτής των παιδικών ασθενειών.

Στη χώρα μας οι εκκλησιές, τα παρεκκλήσια και τα εκκλησάκια δεσπόζουν στα χωριά, στις πόλεις, στα χωράφια, τα βουνά, τις πλαγιές.

Παντού είναι δυνατό να διακρίνει κανείς το σύμβολο του Σταυρού που ανήκει σε κάποιο εκκλησάκι ή σε κάποια εκκλησιά.

Όντας Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα πρέπει να θεωρούμε τον εαυτό μας άκρως ευλογημένο που έχει πληθώρα χώρων λατρείας στην άμεση διάθεσή τους.

Αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως την «πολυτέλεια» αυτής της κατάστασης όταν σε άλλες χώρες πρέπει να διανύσεις απόσταση μέχρι και μισή ώρα (στην καλύτερη περίπτωση) για να φθάσεις σε μία εκκλησία.

Χάρη στην ευγενική χορηγία των δύο οικογενειών και την συνδρομή του Ι.Ν, το νέο «κόσμημα» του χωριού, στην είσοδό του από την πλευρά των νέων εργατικών κατοικιών (νότια είσοδος) ήρθε να σκεπάσει με την χάρη του Αγίου Στυλιανού τα παιδιά των σχολείων αλλά και τους κατοίκους του οικισμού.

Ευλογία όμως «απολαμβάνουν» και οι εκατοντάδες εποχούμενοι που καθημερινά περνούν μπροστά από το παρεκκλήσι.

Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις ελάχιστα μέτρα από νέο εκκλησιαστικό οικοδόμημα βρίσκεται η στάση των εργαζομένων της ΔΕΗ που περιμένουν το λεωφορείο -νύχτα ή μέρα, με ζέστη ή με παγωνιά- για να μεταφερθούν στη δουλειά τους και να παράξουν το πολύτιμο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Καρδιά του Αγίου Στυλιανού ( γράφει η Ουρανία Στυλιάδου) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Η Καρδιά του Αγίου Στυλιανού ( γράφει η Ουρανία Στυλιάδου)

Ουρανία Στυλιάδου

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!