Η φλόγα της δικαίωσης (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Η φλόγα της δικαίωσης (της Παρθένας ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΟΥ)
Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή ο προσφυγικός πληθυσμός μένει όρθιος.
Νοσταλγεί τις Χαμένες Πατρίδες.
Προσκυνάει τις Άγιες εικόνες της.
Κρατάει βαθιά την πίστη του στον Θεό και στην αγάπη του στην Ελλάδα.
Είναι η σιδερένια θωράκιση της Ελλάδας.
Χέρι χέρι πιασμένοι οι ομογενείς Έλληνες του Τορόντο στον Καναδά μέσω του θεατρικού εργαστηρίου ΕΚΦΡΑΣΗ σε ποίηση της Παρθένας Τσοκτουριδου και σκηνοθεσία της Νάνσυ Αθανασοπούλου Μυλωνά παρουσιάζουν στην κινηματογραφική ταινία Η ΦΛΌΓΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΊΩΣΗΣ την αλήθεια της αιματοβαμμένης ιστορίας τους μη σιωπωντας στην τραγωδία που έζησε ο γενοκτονημενος λαός μας, αφυπνίζοντας όλα τα έθνη στην ιστορική μας συνείδηση ώστε να μην μείνουν ασυγκίνητοι στον ανελέητο και χωρίς διάκριση διωγμό τους που έμεινε ατιμώρητος έως τώρα.
Η φλόγα της δικαίωσης θα ανάβει στους αιώνες των αιώνων ενάντια στον βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό των λαών της Μικράς Ασίας και της Κύπρου από τους Τούρκους.
Είναι μια κινηματογραφική ταινία που πρέπει και αξίζει να τη δουν όλοι απανταχού στον πλανήτη.
Η φλόγα της δικαίωσης θα ανάβει για τον σκοτωμό χιλιάδων αθώων ψυχών με ερωτήματα αναπάντητα για τις εξορίες, τη λεηλάτηση των περιουσιών, το κάψιμο των σπιτιών, για τους χιλιάδες νεκρούς στους χιονισμένους δρόμους, για όλα τα κακουργήματα των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων.
Τι κρύβεται πίσω από την εξοντωτική αυτή λύσσα των Τούρκων εναντίων του ελληνικού στοιχείου;
Πότε οι Τούρκοι πολιτικοί θα ζητήσουν συγνώμη για τα εγκλήματα του έθνους τους που υπέστησαν τα θύματα του Μικρασιατικού ελληνισμού και της ποντιακής γενοκτονίας και δεν θα συνεχίζουν να καυχώνται για αυτά με την απειλή ότι θα τα επαναλάβουν;
Η φλόγα της δικαίωσης ανάβει και για την ειρήνη των λαών σε όλον τον κόσμο προσδοκώντας αγάπη και ομόνοια τώρα, σήμερα, αύριο και πάντα.
Η φλόγα της δικαίωσης ας ανάψει στην αιωνιότητα και το κάψιμο της ας ακουστεί στα πέρατα του κόσμου πέρα από φυλετικές φαντασιώσεις και ναζιστικά πρότυπα.
Είναι σίγουρο  ότι η φλόγα της δικαίωσης θα ανάβει πάντοτε για την ενότητα του ελληνικού λαού σε όλο τον πλανήτη, η οποία με την αγνότητα και την αυθεντικότητα της  είναι στον υπέρτατο βαθμό δεδομένη.
20 Νοεμβρίου 2022 η πρεμιέρα της ταινίας ανάβει τη φλόγα της δικαίωσης από το Τορόντο πρωτοστατώντας ώστε η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας να είναι πάντα σε πρώτη μοίρα ενάντια σε όσους θέλουν να τα εξαλείψουν.
Η ταινία αυτή έχει ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΆ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!