Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Γιάννης Καραβασίλης: Εμείς θα λέμε πάντα αλήθειες!

5λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα - Γιάννης Καραβασίλης: Χοντρό δούλεμα και υποτίμηση της νοημοσύνης μας....
Γιάννης Καραβασίλης: Εμείς θα λέμε πάντα αλήθειες!
Με την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης στην περιοχή μας,σας θυμίζουμε ότι…..
Τον Σεπτέμβριο κλείνουμε 3 χρόνια απο την αιφνίδια δήλωση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Βίαιη και Αναίτια Απολιγνιτοποιηση, τέλος οι λιγνίτες το 2023..
Πέρασαν 3 χρόνια, κλείσανε ορυχεία, σβήσανε λιγνιτικες μονάδες, εταιρείες εργολάβοι που απασχολούσαν χιλιάδες κόσμου βάλανε λουκέτα.Απο κοντά 25000 εργαζόμενοι στις δραστηριότητες της ΔΕΗ έμειναν μόλις 2000,,,,,,, χιλιάδες άνεργοι νέοι της περιοχής μας στην Ανεργία και κυρίως φυγή και μετανάστευση προς άλλες περιοχές ή σε άλλα κράτη.40 ο/ο νέοι έφυγαν απο την περιοχή μας.
Η περιοχή μας βιώνει έντονα οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα που θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο μετά τον Σεπτέμβριο.
Η ακρίβεια καλπάζει με το ράλι τιμών του ηλεκτρονικού ρεύματος, μετά το κλείσιμο των λιγντικων μονάδων και την εξάρτηση μας απο το φυσικό αέριο και την Ρωσία.
Είμασταν ως περιοχή σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης με ένα ετήσιο ΑΕΠ 2,6 δις τώρα κοντά στο 1,5δισ , είχαμε 25000 εργαζόμενους στις δραστηριότητες ΔΕΗ, τώρα μόλις 2000, είχαμε μια σε υψηλά επίπεδα οικονομία της αγοράς, τώρα σταδιακά κλείνουν επιχειρήσεις και μεταναστεύουν.
Είχαμε ως κράτος την δυνατότητα σταδιακά και ομαλά να οδηγηθούμε το 2050 σε μείωση της λιγνιτικης δραστηριότητας αφού φροντίσουμε να δημιουργήσουμε νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις, να συγκρατήσουμε την ανάπτυξη και την εργασία, όπως άλλωστε πράττουν αλλά ευρωπαϊκά κράτη…. Εμείς έχουμε αδικαιολόγητη ΕΜΜΟΝΗ…..
ΤΡΙΑ χρόνια τώρα ακούμε για ανάπτυξη και επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, αλλά η πραγματικότητα είναι ΑΜΙΛΗΚΤΗ,3 χρόνια τώρα ούτε μια επένδυση ούτε μια θέση εργασίας το αντίθετο στασιμότητα υπανάπτυξη και ανεργία.
Ακόμα και τώρα με την κρίση στην ενέργεια απο τον πόλεμο με Ρωσία και την εξάρτηση μας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, Όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη αναθεωρούν την ενεργειακή τούς Πολιτική και παράγουν ρεύμα φτηνό απο Άνθρακες εμείς έχουμε αδικαιολόγητη έως παρεξηγησιμη ΕΜΜΟΝΗ,να κλείσουν όλες οι λιγντικες μονάδες το,2023.
Μας μίλησαν για την απόδοση των εδαφών της ΔΕΗ αλλά όσοι έχουν επισκεφθεί τίς εκτάσεις στα ορυχεία,απο τίς 360000 στρέμματα, έμειναν μόλις 100000, που ήταν υποχρέωση της ΔΕΗ να αποκατασταθούν, σήμερα ευθύνη της πολιτείας,εκ των οποίων τα 260000 στρέμματα φιλέτα που είχαν αποκατασταθεί, έχουν δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες και την ΔΕΗ με τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα.θυμαστε τίς υποσχέσεις και τα καθρεφτάκια για νέες θέσεις εργασίας, μηδενικές έως ελάχιστες, ένα δύο άτομα για τον καθαρισμό τούς.
Μετά τρία χρόνια ήρθαν υπουργός και βουλευτές στο Δημαρχείο να μας πουν ότι τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα εργαλεία Κινητικότητας για την Δυτική Μακεδονία με τον νέο αναπτυξιακό και το ΣΔΑΜ,,,,,,,,αλλά τα ίδια μας επαξαν στο ξενοδοχείο Παντελίδη πριν τρία χρόνια με τον Χατζηδάκη, ότι θα ζείτε εσείς στην δυτική Μακεδονία στην Γη της επαγγελίας, αλλά η πραγματικότητα είναι ΑΜΙΛΗΚΤΗ κύριοι είστε αναξιόπιστοι
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανάπτυξη για την περιοχή μας, ΚΑΜΜΙΑ θέση εργασίας παρά ανεργία και φυγή των νέων.
Μας μίλησαν για το γνωστό Υδρογόνο το ακούμε 3χρονια, αλλά εμείς ξέρουμε ότι η ΕΕ δεν το χρηματοδοτεί.
Μας μίλησαν για έργα πολλά στο Δήμο Εορδαίας,, στέγαστρα, αναβάθμιση κτιρίων, γήπεδα και σχολεία, αλλά αυτά είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση, υγεία και πρόνοια, σε όλους τους Δήμους και τους πολίτες.
Μας μίλησαν για την χρηματοδότηση της τηλεθέρμανσης από την Πτολεμαΐδα 5 που μετά 3χρονια δεν ξέρουμε την κατάληξη της.
Αλλά όλα αυτά είναι προτάσεις όπως και πολλές άλλες και διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής με ουσιαστική και τεκμηριωμένη παρέμβαση στον ΣΔΑΜ που ακόμα είναι στο ψυγείο.
Άλλωστε όταν κλείνεις τις λιγντικες μονάδες έχεις την υποχρέωση να θερμαίνεις τίς πόλεις τους πολίτες.
Κλείνοντας την παρέμβαση, όταν με πρωτοφανή βιαιότητα κλείνεις και καταργείς ένα αναπτυξιακό μοντέλο, έχεις φροντίσει ως σύγχρονη πολιτεία, πολύ πιο νωρίτερα να σχεδιάσεις και να εφαρμόσεις ένα άλλο ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ Μοντέλο για τίς περιοχές πού πλήττονται από την Βίαιη και Αναίτια Απολιγνιτοποιηση,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ είμαστε στο έλεος του Θεού ,,,,,,,,,
Αυτά είπα και θύμισα στον υπουργό…
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο