Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Eορδαία: Με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα λειτουργεί θερμοκήπιο κηπευτικών προϊόντων

Eορδαία: Με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα λειτουργεί θερμοκήπιο κηπευτικών προϊόντων
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τις ενεργειακές πηγές για τη λειτουργία του θερμοκηπίου τους, εκμεταλλεύονται δύο νέοι επιστήμονες, στο Δροσερό Πτολεμαΐδας, κάνοντας χρήση, στην οροφή της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ με κρυστάλλους, και συνέπεια το μηδενικό αποτύπωμα  άνθρακα, εφαρμόζουν το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στην άρδευση των καλλιεργειών, ενώ, πριν από τρείς μήνες, ξεκίνησαν επένδυση, για την υδροπονική καλλιέργεια τομάτας.

Τα δύο αδέλφια, ο Κωνσταντίνος και ο Άγγελος Γκόσης, οικονομολόγος και γεωπόνος αντίστοιχα, έστησαν μία επιχείρηση παραγωγής κηπευτικών προϊόντων, εντός κι εκτός θερμοκηπίου, με ίδια κεφάλαια, δανεισμό, αξιοποιώντας και  Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Παράλληλα προσφέρουν θέσεις εποχιακής  εργασίας, απασχολώντας κατά τους μήνες Απρίλιο- Οκτώβριο, περισσότερους από δέκα εργάτες, ενώ, τα προϊόντα τους διατίθενται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε αγορές του Εξωτερικού.

 

 

ertnews.gr

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
1
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...