ΔΕΥΑ Εορδαίας: θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους διοχετεύουν απόβλητα, τα οποία δημιουργούν το φράξιμο των σωληνώσεων και φρεατίων

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
καθαρισμός της δεξαμενής υδροδότησης του Δ.Δ Ασβεστόπετρας

ΔΕΥΑ Εορδαίας: θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους διοχετεύουν απόβλητα, τα οποία δημιουργούν το φράξιμο των σωληνώσεων και φρεατίων

 

Από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ( Δ.Ε.Υ.Α.Ε), σας γνωρίζουμε  τα κάτωθι:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα φρεάτια αποχέτευσης των αστικών λυμάτων, των ιδιωτικών παροχών, τα οποία είναι κατασκευασμένα στον χώρο των πεζοδρομίων, είναι στην ευθύνη της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., σε ότι αφορά στην λειτουργία τους και μάλιστα από το φρεάτιο και προς τον κεντρικό αγωγό. Ενώ από το φρεάτιο και προς  το εσωτερικό της οικοδομής ευθύνονται οι ένοικοι.

Δυστυχώς όμως, μεγάλος αριθμός ενοίκων, μαζί με τα υγρά αστικά λύματα, αποχετεύουν και παντός είδους στερεά υλικά, λίπη  κ.λ.π, με αποτέλεσμα το φράξιμο  των φρεατίων και την δημιουργία δυσάρεστων συνεπειών για όλους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία των εν λόγω φρεατίων των ιδιωτικών παροχών, αλλά και στα δίκτυα των κεντρικών αγωγών αποχέτευσης, λόγω μείωσης των διατομών τους, με την συνεχή απόθεση στερεών υλικών κ.λ.π.

Επίσης πάρα πολλές οικοδομές, έχουν συνδέσει παράνομα τα όμβρια νερά του οικοπέδου και τις υδρορροές τους με τα ιδιωτικά φρεάτια παροχών αποχέτευσης ( στα πεζοδρόμια), με συνέπεια την δημιουργία πλημμυρικών  φαινομένων στις αυλές τους, στα ισόγεια και υπόγεια των οικοδομών τους και όχι μόνον.

Λόγω υπαιτιότητας λοιπόν των ιδίων των ενοίκων, προκύπτουν απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία καλούνται να λύσουν ή να αποκαταστήσουν οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ε, τους οποίους μάλιστα πολλές φορές οι ένοικοι κατηγορούν για τα προβλήματα που οι ίδιοι προκαλούν.

Προς αποφυγή των φαινομένων αυτών, η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. ενημερώνει όλους τους δημότες- καταναλωτές, ότι στο εξής θα εφαρμόζεται ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. και η ισχύουσα Νομοθεσία.

Δηλαδή πριν την απόφραξη του φρεατίου  ιδιωτικής παροχής αποχέτευσης, θα γίνεται επιτόπιος έλεγχος- αυτοψία, από την Επιτροπή Αστυνόμευσης Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Στην συνέχεια θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους διοχετεύουν απόβλητα, τα οποία δημιουργούν το φράξιμο των σωληνώσεων και φρεατίων, σύμφωνα με το άρθρο 20, περ. Β εδάφ. α, του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας, ήτοι : «Β. Πρόστιμο, που υπολογίζεται στην αξία του νερού κατά ποσοστό 150%, σε όσους διοχετεύουν στο δίκτυο αποχέτευσης υγρά και απόβλητα, των οποίων απαγορεύεται η διάθεση στο δίκτυο» και άρθρο 20, περ. Β, εδαφ. β3 « Β. Πρόστιμο  κατά ποσοστό 130%  σε όσους παροχετεύουν όμβρια ύδατα στο δίκτυο ακαθάρτων».

Αν παρά την επιβολή  του προστίμου, ο υπαίτιος εξακολουθεί να παρανομεί, μη εφαρμόζοντας τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της Επιχείρησης ή αρνείται να καταβάλλει το εφάπαξ πρόστιμο, η Δ.Ε.Υ.Α.Ε. έχει το δικαίωμα να προβεί στην διακοπή υδροδότησης του επίμαχου ακινήτου.

 

 

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

 

 

                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!