Αθηνά Τερζοπούλου: Η απολιγνιτοποίηση δεν ξεκίνησε τώρα

Αθηνά Τερζοπούλου: Η απολιγνιτοποίηση δεν ξεκίνησε τώρα

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αθηνά Τερζοπούλου: Η απολιγνιτοποίηση δεν ξεκίνησε τώρα
Στον χαιρετισμό της ,η κ. Τερζοπούλου απευθυνόμενη στους εκλεκτούς προσκεκλημένους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και στους παρευρισκόμενους Δημάρχους από άλλα μέρη της Ελλάδας,
υπογράμμισε ότι η απολιγνιτοποίηση δεν ξεκίνησε τώρα , μην πούμε ξεκίνησε απο την δεκαετία του 1990 με τις συνθήκες του Ριο και Κιότο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής , με  τις αντίστοιχες δεσμεύσεις των  κρατών μελών του ΟΗΕ   και της ΕΕ.  Επιγραμματικά δε ανέφερε ,ότι το 2009 παράγονταν 20000 GW  ηλεκτρική ενέργεια απο λιγνίτη και το 2019 , παράγονταν 9500 GW ή άλλως το 2009 είχαμε παραγωγή  ηλεκτρικού ρεύματος απο καύση λιγνίτη 50 εκατομμύριων τόνων  και το 2019 είχαμε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος απο καύση λιγνίτη 10 εκατομμυρίων τόνων. Δεν είναι βίαιη η απολιγνιτοποίηση , αν δεν λειτούργησε σωστά  το ” σύστημα ” όλα αυτά τα χρόνια.  
Σήμερα που γίνεται το συνέδριο έχουν ήδη ψηφιστεί :  Το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα ,Ο αναπτυξιακός νόμος , Τα πλάνα για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση , πέρασαν διατάξεις για τα εδαφικά σχέδια δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης καθως επίσης ψηφίστηκε  ήδη και  ποιος θα κάνει το κουμάντο στον σχεδιασμό  και  στην εκτέλεση έργων  στις περιοχές που δεν θα γίνεται πλέον η εκμετάλλευση του λιγνίτη , όπως είναι η ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας και ποιος θα χειρίζεται τα κονδύλια της Ευρωπαικής Ενωσης ,   του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ,του Ταμείου Δίκαιης μετάβασης και δεν είναι άλλη απο την Α.Ε “ΜΕΤΑΒΑΣΗ ” η συγκρότηση της οποίας έγινε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθαναση και αυτόν τον όρισε  ο κ. Πρωθυπουργός.
Γι αυτό άλλωστε η κ. Τερζοπούλου έκανε λόγο  ενώπιον όλων των παρευρισκομένων για ” στον λόγο ” μεν δημοκρατία , “στο έργο”  δε η αρχή του ενός ανδρός ”   
Πάντως για όλες αυτές τις υπηρεσίες που θα παρέχει η ” ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ ” ,συγκροτήθηκε ειδική Υπηρεσία στο Υπουργείο Αναπτυξης και Επενδύσεων με  ειδική διαχειριστική αρχή των κονδυλίων-πόρων που θα διατεθούν στην περιοχή μας για  “εργα  ανάπτυξης”  με στελέχωση και πρόσληψη αρκετού προσωπικού ( υπαλληλικου και συνεργατών) σ αυτήν την υπηρεσία και καλό είναι μια που όλα αυτα θα γίνουν για εμάς …να μην γίνουν χωρίς εμάς και να αξιοποιηθεί ανθρώπινο δυναμικό από την  περιφέρειά μας .  
20220405 102622img 889e51dba05598c8418ff0d3a3915c07 v
20220405 102622
Δελτίο τύπου 
Απο την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου  Εορδαιας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida