Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Aθηνά Τερζοπούλου: Η κ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων σχέσεων και ο Αντιδήμαρχος παιδείας πιθανόν να " κρατάνε" στα χέρια τους τον Δήμαρχο κ. Πλακεντά

Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην άλλοτε ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας.  Πιστεύουμε  πως είμαστε ικανοί και άξιοι και πάλι να δημιουργήσουμε ,στεκόμενοι  όρθιοι,  σε πείσμα  των κοσμογονικών αλλαγών που κτυπούν και την δική μας πόρτα.
Η κλιματική αλλαγή και η πανδημία που είναι παιδί της, είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που βιώνει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα και είμαστε απ αυτούς που το έχουμε πλήρως συνειδητοποιήσει.
Είστε ένας σύγχρονος Πρωθυπουργός , ακομπλεξάριστος μεγαλοαστός , διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης.
Γνωρίζουμε όλα τα προγράμματα,  τις αποφάσεις του Υπουργικό Συμβουλίου καθώς και όλα τα χρηματοδοτικα εργαλεία που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΠΔΕ , το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης , για μια ομαλότερη μετάβαση της λιγνιτικής περιοχής μας σε απολιγνιτοποίηση.
Δεν δεχόμαστε και είναι πολύ υποτιμητικό για εμάς να θεωρούμε τους ανθρώπους της περιοχής μας  πειραματόζωα,  λυπούμαστε πολύ γι αυτό και για όσους το εκστομίζουν.
Ωστόσο με αφορμή την σημερινή σας επίσκεψη για την απολιγνιτοποίηση  έχουμε κάποια εύλογα ερωτήματα να σας θέσουμε και αναμένουμε την απάντησή σας.
1. Γιατί η   V μονάδα Πτολεμαιδας , που στοίχισε 1,5 δισεκ.ευρω και πλέον καθώς επίσης και η 5η μονάδα του Αγ.Δημητρίου στην οποία γίνεται πολυδάπανη αποθείωση ,  πρέπει να κλείσουν το αργότερο  μέχρι το 2028?  Όταν είναι συμφωνημένο να είναι μηδενικό το λιγνιτικό  αποτύπωμα το 2050?
2. Το κράτος έχει ή  δεν έχει συνέχεια; Όταν το 2013  η Γεν.συνέλευση και το Δ.Σ της ΔΕΗ αποφάσιζαν ότι η κατασκευή της  V λιγνιτικής μονάδας είναι στρατηγική επιλογή , γιατί σήμερα αποφασίστηκε  να λειτουργήσει με φυσικό αέριο, το οποίο μάλιστα είναι και αυτό ορυκτό καύσιμο αλλά εισαγόμενο;
3.Η λειτουργία των ανωτέρω λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα επιδεινώσει  αποδεδειγμένα την παγκόσμια  κλιματική αλλαγή;
Έχουμε βεβαία την πεποίθηση, παρ όλο τον ορυμαγδό των προτάσεων και των προγραμμάτων που καταρτίζει η Κυβέρνηση σας , ότι δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα δεκα πεντε (15) χρόνια ούτε τεχνογνωσία ούτε καινοτομίες. Πολύ δε περισσότερο η Κοινωνία των πολιτών δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, όπως το κλείσιμο όλων των λιγνιτικων μονάδων, για να προλάβουμε ακραία καιρικά φαινόμενα .
Απαιτείται  οπωσδήποτε ένας περιβαλλοντικός μετασχηματισμός ,αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για ν ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, που εμείς δεν τις πετροβολούμε.
Σας ζητούμε να μας τον δώσετε , παρατείνοντας την λειτουργία των λιγνιτικών μας μονάδων (  V μονάδα Πτολεμαιδας και 5η Αγ.Δημητρίου) για 15 τουλάχιστον χρόνια ακόμη.
Πτολεμαιδα 25.11.2021
Για την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας
Αθηνά Τερζοπούλου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...