Συνάντηση «φίλων» της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Γιώργου Κασαπίδη

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Επαφές του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με τη Γεν. Γραμματέα Βιομηχανίας και τον Δ/ντα Σύμβουλο ΕΤΒΑ για την ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης και Φλώρινας

Συνάντηση «φίλων» της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Γιώργου Κασαπίδη

 

Η πρώτη συνάντηση «φίλων» της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στη Σιάτιστα, την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου 2021 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με σκοπό την καταγραφή, τη διατήρηση, την προστασία και την ανάδειξη της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του τόπου μας.

Η αρχιτεκτονική αυτή κληρονομιά περιλαμβάνει όχι μόνο μεμονωμένα κτίρια εξαιρετικής ιστορικής, αρχιτεκτονικής, αρχαιολογικής αξίας και το άμεσο περιβάλλον τους, αλλά και αρχιτεκτονικά σύνολα που περιλαμβάνουν όλα τα κτίρια με πολιτιστική αξία, από τα πιο σημαντικά μέχρι τα πιο απλά.

Η ανάδειξη και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική ζωή θα αποτελέσουν πηγές επιστημονικής γνώσης του παρελθόντος, αλλά συγχρόνως βασικό συντελεστή προστιθέμενης αξίας και κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που άπτονται της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, πρότεινε τη δημιουργία Εργαστηρίων μαθητείας της τέχνης της πέτρας και ζήτησε την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί σε ενεργό συμμετοχή το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, έμπειρους και νέους τεχνίτες της πέτρας, καθώς και κάθε πολίτη που θέλει να συνεισφέρει στην εν λόγω προσπάθεια.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!