“ΕΛΠΙΔΑ”: «Ο Χουβαρντάς στο Δρόμο Με Τις Λεύκες» Ανάθεση με διαπραγμάτευση που γεννά ερωτήματα.

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης "ΕΛΠΙΔΑ": «Ο Χουβαρντάς στο Δρόμο Με Τις Λεύκες» Ανάθεση με διαπραγμάτευση που γεννά ερωτήματα.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο  την 1-3-2021 ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης εισηγήθηκε  τη δημοπράτηση του έργου: «Καθαρισμός υδατορέματος από μεγάλα δέντρα λεύκης στην Τ.Κ. Πρωτοχωρίου» με τρόπο επιλογής τη Διαδικασία Διαπραγμάτευσης.

 

Η συνολική δαπάνη για την εκτέλεση των εργασιών της παρούσας εργολαβίας ανέρχεται στο ποσό των 28.520,48€ (με Φ.Π.Α.).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Η παράταξή μας έκρινε σωστό και αναγκαίο  το έργο αλλά διαφώνησε με το ύψος του προϋπολογισμού και για αυτό το λόγο ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ.

 

Την ερχόμενη Τρίτη στις 3-8-2021 στο 7ο Θέμα της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης εισηγείται την Έγκριση του 2ου Πρακτικού Ελέγχου Δικαιολογητικών – Κατακύρωσης της σύμβασης, σε μειοδότη οικονομικό φορέα (εταιρεία γερανών)  με αμοιβή 24.552,00€ με ΦΠΑ ή έκπτωση 13,91%.του πιο πάνω έργου.

 

Να πούμε μεγάλη επιτυχία η διαπραγμάτευση; Φυσικά και όχι!!

 

Εμείς ως παράταξη καταψηφίσαμε  το 1ο  Πρακτικό όπως θα κάνουμε και με το 2ο, γιατί έπειτα από μια έρευνα που κάναμε με διάφορους επαγγελματίες του είδους (Δασικούς Συνεταιρισμούς) διαπιστώσαμε ότι το ποσό για 14(!!!) Λεύκες είναι υπερβολικά υψηλό, σκανδαλώδες και μας βάζει  σε περίεργες σκέψεις.

 

Το θέμα όμως δεν είναι τι θα κάνουμε εμείς αλλά το τι θα κάνει ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή του Αρχή.

 

Ναι κ. Περιφερειάρχη το θέμα είναι τι θα κάνετε εσείς, γιατί το ταμείο εσείς το έχετε και το ποσό των  24.552,00€ για 14 λεύκες είναι αν μη τι άλλο προκλητικό , ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνά η περιοχή μας  και  δεν χρειάζονται χουβαρνταλίκια  με τα λεφτά  να σκορπίζονται δεξιά αριστερά κατά το δοκούν.

 

Προτείνουμε να δώσετε εντολή, να ακυρωθεί όλη η μέχρι τώρα διαδικασία και να γίνει από την αρχή, με ανοικτό διαγωνισμό και με πολύ μικρότερο προϋπολογισμό, παίρνοντας τιμές από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς  της Περιφέρειας, που είναι και ειδικοί, έτσι ώστε να υπάρχει :

  • ισονομία ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής
  • δημοσιονομικό όφελος για την Περιφέρεια
  • διαφάνεια και κανένα είδος σκιάς

 

Υ.Γ. Χουβαρνταλίκια με τα λεφτά των πολιτών δεν κάνουμε!!

 

 

 

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού
ΕΛΠΙΔΑ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!