Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γίνεται ιδιοκτήτρια του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ενεργοποίηση του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027 με την ένταξη της πρώτης πράξης ποσού 4,67 εκ. ευρώ για την πρόσβαση των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας γίνεται ιδιοκτήτρια του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης

 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταβιβάζεται κατά  κυριότητα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας Κοζάνης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το γεγονός αυτό είναι το αποτέλεσμα επίμονης και κοπιώδους προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2019. Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και των Υπουργείων που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.

Μετά από σειρά εγγράφων, συναντήσεων και ενεργειών του κ. Κασαπίδη με αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των σχετικών Υπουργείων, το κτίριο της Νομαρχίας Κοζάνης, εξαιρέθηκε από τη λίστα των ακινήτων του Δημοσίου που είχαν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και επέστρεψε στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Με τροποποίηση του νόμου του 1994 περί μεταβίβασης των κτιρίων των Νομαρχιών, που έγινε το 2021, και με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, η Π.Δ.Μ. γίνεται πλέον ιδιοκτήτρια του κτιρίου της.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είχε θέσει εξ’ αρχής ως βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Ιδιαίτερα δε αυτών που αφορούσαν σε οικονομικές εκκρεμότητες καθώς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ακινήτων, στα οποία στεγάζονται επί δεκαετίες οι Υπηρεσίες της Π.Δ.Μ. Αξίζει να αναφερθεί πως ήδη για το συγκεκριμένο κτίριο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την νομιμοποίησή του, καθώς δεν είχε νόμιμη πολεοδομική άδεια για τη λειτουργία του!! Παρόμοιες εκκρεμότητες διευθετήθηκαν και για το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Καστοριάς, το οποίο στη συνέχεια εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ύψους 1,2 εκ. €.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!