Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δημιουργία Cluster» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Η ημερίδα οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κ. Κασαπίδη Γεώργιο με απώτερο σκοπό  την ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών, Αρτοποιών, Zαχαροπλαστών, Μυλωνάδων και Θεριζοαλωνιστών  για την δημιουργία δικτύων συνεργασίας (clusters).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Θα πρέπει οι επιχειρήσεις τέτοιου μεγέθους να λάβουν υπόψη τους  την μοναδική ευκαιρία που τους δίνετε στο να δημιουργήσουν όσο πιο άμεσα γίνεται συνεργατικά σχήματα με στόχο την γνωστοποίηση και την προώθηση των προϊόντων τους, πέραν της τοπικής αγοράς. Αυτό θα επέλθει γρηγορότερα μέσω της δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων με την πιστοποίηση ποιότητας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που θα τα διακατέχει.

Με αυτό τον τρόπο, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να ενταχθούν στη διεθνή αγορά αλλά και να διεκδικήσουν προγράμματα, των οποίων το ποσοστό επιχορήγησης τους είναι πιο ευνοϊκό από ποτέ για την Δυτική Μακεδονία αγγίζοντας το 70% ή ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνώντας  και φτάνοντας το 90%.

Τέλος, ομιλητές της ημερίδας ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χατζηζήσης Λάμπρος και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Τσανακτσίδης Κων/νος, οι οποίοι προσδοκούν στην ευαισθητοποίηση ακόμη περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία Clusters.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!