Δ. Μακεδονία: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου (video)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Δ. Μακεδονία: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου (video)

Δ. Μακεδονία: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου (video)

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με στόχο να επικοινωνήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις προοπτικές που φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος στην Δυτική Μακεδονία, ξεκινούν μια σειρά δράσεων ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτη την ημερίδα που βρισκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην Κοζάνη.

Οι ευκαιρίες που ανοίγονται, οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις ολοκληρωμένες προτάσεις των επενδύσεων στην περιοχή, βρίσκονται στο επίκεντρο της ημερίδας, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος στην διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε πως στόχος του Υπουργειου και της κυβέρνησης είναι να σταθεί δίπλα στον κόσμο της παραγωγής και της δημιουργίας, τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, τον κόσμο των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δ. Μακεδονία: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου (video)

“Βούλησή μας να βγει η περιοχή από την απομόνωση. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Με τη διασύνδεση της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου. Με τις επενδύσεις που χρηματοδότησε η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, κάποιες από τις οποίες επισκέφθηκα χθες.” τόνισε ο κ. Καλαφάτης επίσης επισημαίνοντας ακόμα:

“Οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες. Οι ενεργειακοί κραδασμοί της ρωσικής εισβολής ασκούν ήδη σοβαρές πιέσεις στην αναπτυξιακή διαδρομή όλης της Ευρώπης. Έχουμε, όμως, χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε ένα σημαντικό εθνικό εργαλείο, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Προχωράμε μπροστά και ψηλά και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω.”

“Στην Δυτική Μακεδονία τα κίνητρα και τα ποσά που διατίθενται, είναι περισσότερα από καθε άλλη εποχή αλλά και από κάθε άλλη περιφέρεια όχι μόνο της χώρας αλλα και της Ευρώπης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονιας Γιώργος Κασαπίδης. Πανω από 6 δις εκατομμύρια είναι τα κονδύλια που θα δημιουργήσουν ισχυρά κίνητρα για να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που θα καθορίσει το παραγωγικό μοντέλο γυα τα επόμενα χρόνια.

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!