Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δ. Μακεδονία- Γ. Κασαπίδης: Πρωτοφανής ζημιά – Αποζημίωση στο 100% για τους δενδροκαλλιεργητές

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισπεύδονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων των πληγέντων της Π.Ε. Καστοριάς από τη χαλαζόπτωση 2020.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Τέλη Μαΐου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου  να υπάρχει μία πλήρης εικόνα σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής στις δενδροκαλλιέργειες της Δυτ. Μακεδονίας από τον πρόσφατο παγετό», δήλωσε  στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν  πρωτοφανής η ζημιά και ολοσχερής η καταστροφή».

%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82 %CE%B4%CF%85%CF%84. %CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82 1

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ζημιά στις δενδροκαλλιέργειες της Δυτ. Μακεδονίας ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, αφού έχουν πληγεί 45.000 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών και η καταστροφή κυμαίνεται μεταξύ 80 έως 90%.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης , ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στις επαφές και τις συναντήσεις του με τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς, καθώς και στην δέσμευση, που υπήρξε να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, για να ενταχθεί η περιοχή σε ειδικό καθεστώς στήριξης και να υπάρξει αποζημίωση στο 100%, στους πληγέντες δενδροκαλλιεργητές της Δυτ. Μακεδονίας.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida