Χορήγηση βεβαιώσεων για την έκδοση αδειών απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων) περιόδου 2020-2021για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών

Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ενόψει της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7Ε του ν.2669/2001) ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων ότι η αποστακτική περίοδος άρχισε και έχει διάρκεια δύο μήνες.

Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από τα Τελωνεία (Πτολεμαΐδας και Καστοριάς) απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την ιδιότητα του παραγωγού, τη θέση και την έκταση του αμπελιού, καθώς και της ποσότητας των πρώτων υλών που παρήχθησαν.

Για να εκδοθεί βεβαίωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κοζάνης απαιτείται προηγουμένως υποχρεωτικά από τους παραγωγούς η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το  έτος  2020  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κοζάνης μετά από σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει:

  1. Ηλεκτρονικά στο email : [email protected] και ηλεκτρονικά θα τους αποστέλλεται η βεβαίωση ή
  2. Αυτοπροσώπως μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2461351158. Αν η αίτηση προσκομίζεται από τρίτο πρόσωπο θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του ενδιαφερόμενου.

Επισημαίνεται ότι οι αμπελουργοί που χρησιμοποιούν τα σταφύλια τους για ιδία χρήση και δεν παραδίδουν ή πωλούν σε νόμιμα οινοποιεία της χώρας με παραστατικά, στην οθόνη της ψηφιακής υπηρεσίας «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΤΕΜΑΧΙΟΥ»:

  • στο πεδίο «ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» επιλέγουν «ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ»
  • στο πεδίο «ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ» επιλέγουν παύλα (-)

Οι αμπελουργοί των οποίων οι αμπελώνες ή οι κληματαριές τους καταλαμβάνουν συνολική έκταση μικρότερη του 1 στρέμματος και το παραγόμενο προϊόν δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή, απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής (παρ. 2, άρθρου 8 του ΚΑΝ ΕΚ 436/09) οι παραπάνω βεβαιώσεις θα χορηγούνται είτε από την εγγραφή των αμπελοτεμαχίων στο αμπελουργικό μητρώο (εάν υπάρχει), είτε με προσκόμιση τίτλου ιδιοκτησίας, ή Ε9, ή Ε1.  Στους παραγωγούς αυτούς η σχετική βεβαίωση εκδίδεται από τον οικείο Δήμο (έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά το ΑΦΜ και την Αστυνομική Ταυτότητά τους).

Επισυνάπτεται η αίτηση εδώ:  https://kozani.pdm.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/aitisi-gia-apostaxi-2020.doc

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ για απόσταξη 2020

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!