αν τολμήσουν να φέρουν το τερατούργημα που ετοιμάζουν

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης : 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στην Βουλή.

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΚΟΖΑΝΗ

Σε συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης  συντασσόμενο με  την διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας αν τολμήσουν να φέρουν το τερατούργημα που ετοιμάζουν για τα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στην Βουλή.

Αντί για μέτρα προστασίας των εργαζομένων η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά. Όπως κι αν το «στολίσουν», φέρνει την 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, χτύπημα του μισθού και του ωραρίου. Και για να τα επιβάλλουν ενισχύουν μαζί την καταστολή και την δίωξη της δράσης των συνδικάτων

Δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει lock down, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ώρου!!!

Καλούμε σε απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταθέσει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που αφορά τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας, όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Είναι ώρα ευθύνης και δράσης. Πιο μαχητικά στα εργοτάξια και στα γιαπιά, στις γειτονιές, παντού, οργανώνουμε πάλη μαζική, διεκδικητική. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε lockdown Έχουμε πληρώσει πολλά, δεν θα κάτσουμε να βλέπουμε να «θάβουν» την υγεία, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας για να κονομάνε όσοι αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ώστε:

  • Να στηριχτούν οικονομικά οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, όπως έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Να στηριχτούν οικονομικά οι άνεργοι που δεν έχουν κανένα δικαίωμα επιδότησης.
  • Κατάργηση των αντεργατικών Π.Ν.Π. που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν στους μνημονιακούς νόμους.
  • Να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης του εισοδήματός τους οι συνάδελφοι οικοδόμοι που αποκλείστηκαν το προηγούμενο διάστημα, λόγω των δεσμευτικών προϋποθέσεων που έθετε η ΚΥΑ αριθμ. οικ. 16073/287/2020 (ΦΕΚ Β΄ 1547/22-04-2020), π.χ. εργαζόμενοι σε αρχαιολογικές ανασκαφές, εργαζόμενοι οικοδόμοι σε 8μηνα κλπ
  • Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας στα 600€ με μόνη προϋπόθεση τα 50 ένσημα με την προσαύξηση. Αλλαγή των προϋποθέσεων που απαιτούνται για να πάρουν το χειμερινό επίδομα περισσότεροι οικοδόμοι (50-250 ένσημα).
  • Αύξηση στα μεροκάματα. Κατώτερο μεροκάματο 45€ για ανειδίκευτους χωρίς 3ετιες. 7ωρο – 5θημερο. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας –ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους οικοδόμους και τις οικογένειες τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του Δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.
  • Κανένας πλειστηριασμός κύριας κατοικίας λαϊκής οικογένειας και κατάσχεση εισοδήματος μετά και την ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου. Να σταματήσουν αμέσως οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Κοινοποιήστε το άρθρο