Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας «Όψεις λειτουργίας των Ο.Τ.Α.»

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας «Όψεις λειτουργίας των Ο.Τ.Α.»

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας «Όψεις λειτουργίας των Ο.Τ.Α.», το οποίο πραγματοποιήθηκε 1-3 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Κοζάνης εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη και τον κοινωνιολόγο & στέλεχος της Κοινωνικής Πολιτικής,  Δημήτρη Λεούδη, οι οποίοι παρουσίασαν την εισήγηση με τίτλο: «Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη νοηματική γλώσσα, με ηχητική περιγραφή και υποτιτλισμένες και ο δρόμος από τον Οικισμό Ρομά προς την κοινωνική ένταξη».

Πρόκειται για δυο καλές πρακτικές που ο Δήμος Κοζάνης ανέπτυξε καινοτομώντας πανελλαδικά και συγκεκριμένα:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

α) για την απόδοση, από τον Ιανουάριο του 2020, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υποτιτλισμένες, δίνοντας την πρόσβαση στην πληροφορία σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και ακοής.

β) για την ένταξη οικογενειών Ρομά σε κατοικίες, με παράλληλες ενέργειες κοινωνικής προστασίας και σχολικής ένταξης των παιδιών τους και την εκκαθάριση του αύλειου χώρου του ΒΙΟΠΑ Κοζάνης, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για την περαιτέρω αξιοποίηση του.

Η παρουσίαση των δυο δράσεων έτυχε του ενδιαφέροντος του κοινού, ενώ στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν γόνιμες γνωριμίες,  διασυνδέσεις και ανταλλαγή καλών πρακτικών με άλλους Δήμους.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας «Όψεις λειτουργίας των Ο.Τ.Α.» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικής Συνεργασίας «Όψεις λειτουργίας των Ο.Τ.Α.»

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!