ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης & Special Olympics Hellas Κοζάνης: Special αγώνας ποδοσφαίρου στο δάσος «Κουρί» (βίντεο & φωτογραφίες)

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης & Special Olympics Hellas Κοζάνης: Special αγώνας ποδοσφαίρου στο δάσος «Κουρί» (βίντεο & φωτογραφίες)

ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης & Special Olympics Hellas Κοζάνης: Special αγώνας ποδοσφαίρου στο δάσος «Κουρί» (βίντεο & φωτογραφίες)

γώνας ποδοσφαίρου για άτομα με αναπηρία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου 2022, στο δάσος «Κουρί», από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το τοπικό πρόγραμμα Special Olympics Hellas Κοζάνης. Στη διοργάνωση συμμετείχε ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης, καθώς και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης.

Ο αγώνας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2022,  που αποτελεί συνεργασία της UEFA και των Special Olympics Ευρώπης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο συντονιστής του προγράμματος Special Olympics στην Κοζάνη,  Παρμενίων Ζάμπακας, τόνισε πως «Το τοπικό πρόγραμμα Special Olympics Κοζάνης, διοργανώνει έναν αγώνα ποδοσφαίρου με τα παιδιά μας, για να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν αθλητικές δραστηριότητες. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε την αρχή, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2022».

Ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης, Ζήσης Μάρας υπογράμμισε πως «Έπειτα από την υπογραφή του Συμφώνου με τα Special Olympics, ήρθε η στιγμή να διοργανώσουμε αυτή τη δράση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου Special Olympics 2022, δίνοντας σάρκα και οστά στην κεντρική ιδέα αυτής της σύμπλευσης, που είναι τα παιδιά με αναπηρία να βγουν από το σπίτι και να συμμετέχουν στο σύνολο».  

Ο Στέλιος Τσιάγιας, υπεύθυνος του ΚΕΚΑ ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης «Σήμερα το κέντρο μας συμμετέχει στην αθλητική δράση που διοργανώνει το τοπικό πρόγραμμα Special Olympics Κοζάνης. Στόχος μας η σωματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των συμμετεχόντων».

«Χαιρετίζουμε την έναρξη των προγραμμάτων των Special Olympics στην Κοζάνη, όπου συμμετέχουμε με τα μέλη του ΚΔΑΠ-μεΑ του Δήμου Κοζάνης», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης.

Με τη σειρά της, η αντιπεριφερειάρχης Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας, Όλγα Πουταχίδου, σημείωσε πως «Με στόχο μια κοινωνία που ενώνει, και όχι που διχάζει και αποκλείει, στηρίζουμε τον Οργανισμό των Special Olympics και όλες τις δράσεις των ομάδα που συμμετέχουν σε αυτόν».  

Τέλος, ο διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, Παναγιώτης Μακρής, ανέφερε πως «Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση των Special Olympics να συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση, για να προάγουμε τον αθλητισμό σε όλους τους χώρους».

Σημειώνεται, ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2022» προγραμματίζεται μια σειρά αθλητικών δράσεων από 20 έως 29 Μαΐου, με τη συμμετοχή προπονητικών προγραμμάτων, σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και αθλητικών συλλόγων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το βίντεο της εκδήλωσης: https://youtu.be/GtljBaSXgQM

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης & Special Olympics Hellas Κοζάνης: Special αγώνας ποδοσφαίρου στο δάσος «Κουρί» (βίντεο & φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης & Special Olympics Hellas Κοζάνης: Special αγώνας ποδοσφαίρου στο δάσος «Κουρί» (βίντεο & φωτογραφίες) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης & Special Olympics Hellas Κοζάνης: Special αγώνας ποδοσφαίρου στο δάσος «Κουρί» (βίντεο & φωτογραφίες)

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!