Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο)

Eordaialive Team
6λ ανάγνωσης
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας

Τι ειπώθηκε για τα  υδατοδρόμια , τα διόδια της Σιάτιστας, το αεροδρόμιο της Κοζάνης, το δρόμο Κοζάνης -Λάρισας 

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης βρέθηκε το Σάββατο στην Κοζάνη και συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου. Μίλησε για μια παραγωγική συνεργασία σε ζητήματα των σιδηροδρομικών συνδέσεων της Δυτικής Μακεδονίας και την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων , ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τη Δυτική Μακεδονία .Επίσης συζητήσεις έγιναν και για τις υποδομές Για τη σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας είπε: «Τον εντάσσουμε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών , πρωτίστως στο σχεδιασμό για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις της χώρας εξετάζοντας τον τρόπο σύνδεσης με την Αλβανία και τον προγραμματισμό προς βορά με τη γραμμή από την Φλώρινα»

Στη σύσκεψη ανέφερε για τα υδατοδρόμια και τις σιδηροδρομικές  συνδέσεις:« Προστίθεται ένα νέο μεταφορικό μέσο που θα βγάλει από την απομόνωση την ευρύτερη περιοχή, ένα αναπτυξιακό εργαλείο με σύνδεση με Ιόνιο, Θεσσαλονίκη, Σποράδες, τουριστικές περιοχές. Για τη σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας σημείωσε ότι είχε ενταχθεί στο στρατηγικό πλαίσιο μεταφορών  το 2014 αλλά δυστυχώς με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης αφαιρέθηκε από το σχεδιασμό .Για τη σύνδεση Θεσσαλονίκη -Πλατύ –Έδεσσα- Φλώρινα υπάρχει μια συνεργασία με ΕΕ , αλλά και επαφή με τους γείτονες για μια διασυνοριακή συμφωνία ενεργοποιώντας μια γραμμή που είναι ανενεργή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας -Αλβανίας 

Για τη σύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας υπάρχει μόνο μια μελέτη βιωσιμότητας όπως είπε, και αναζητούν τη βέλτιστη εναλλακτική μεταξύ τριών . Η πρώτη αφορά τη γραμμή Φλώρινας -Καστοριάς -Ιεροπηγής, η πιο ακριβή και δύσκολη τεχνικά , με 15 χλμ τούνελ σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Η δεύτερη, μέσω Κοζάνη-Σιάτιστας-Καστοριάς-Νίκης -Κρυσταλλοπηγής , μελετητικά πιο ώριμη και η τρίτη μέσα από τον βόρειο άξονα κάθετα της Πτολεμαΐδα με την υφιστάμενη γραμμή, Αυτή τη στιγμή μελετάται το κόστος και το χρονοδιάγραμμα καθεμίας για να υπάρχει μια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Για την τεχνολογία του υδρογόνου ανέφερε: «Στηρίζουμε το υδρογόνο, το πράσινο καύσιμο και το προωθούμε για να γίνει κέντρο προώθησης του καυσίμου»

Τι ανέφεραν οι δήμαρχοι 

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μίλησε για την ανάγκη της εξωστρέφειας και των υποδομών για να εξασφαλιστεί η μετάβαση. Ο δρόμος Νίκης -Λάρισας σέρνεται με  μελέτες εδώ και χρόνια, όπως τόνισε  , ενώ  αναφέρθηκε και στο μειωμένο ωράριο του  αεροδρομίου της  Κοζάνης με πολλά προβλήματα στην υφιστάμενη  σχολή αεροπορίας . «Το τρένο δεν φτιάνει στην πόλη της Κοζάνης, κάποια στιγμή να ξεκαθαριστεί το τοπίο».

Ζευκλής: Πολιτική λύση για τα διόδια της Σιάτιστας 

Για τα διόδια της Σιάτιστας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής εκφράζοντας το παράπονό του για τον τρόπο λειτουργίας τους παρότι ο δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα μαζί με την ΠΕΔ, την περιφέρεια και τους βουλευτές. «Πλήρωσα 1, 5 ευρώ διόδια και άλλα τόσα θα δώσω στην επιστροφή για 24 χλμ, μια αδικία και ανισονομία όταν άλλοι 15 δήμοι απαλλάσσονται από τα διόδια .Δεν χρειάζεται να προστρέξουμε στη δικαιοσύνη όπως έγινε στην περιφέρεια Ηπείρου» είπε χαρακτηριστικά αναμένοντας μια πολιτική λύση. Λόγο έκανε για την οδική ασφάλεια των κατοίκων που πλήττεται, με πολλές νταλίκες που παρακάμπτουν τα διόδια και χρησιμοποιούν ένα δίκτυο που επιβαρύνεται με βαρέα οχήματα.

Χρήστος Ελευθερίου: Δεν μπορεί να μην γίνεται ο δρόμος Σερβίων -Ελασσόνας για μικρά και μεγάλα συμφέροντα

Ο δήμαρχος Σερβίων κ. Ελευθερίου μίλησε για το φανάρι στη Γέφυρα Σερβίων που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα ζητώντας να ξηλωθεί. «Είμαστε το φιλέτο των φωτοβολταικών» τόνισε επίσης χαρακτηρίζοντας το δρόμο Σερβίων -Ελασσόνας κατσικόδρομο. «Δεν μπορεί να μην γίνεται ένας δρόμος για μικρά μεγάλα συμφέροντα. Πώς θα μεταφερθούν τα μάρμαρα Τρανοβάλτου στην Αθήνα;» ρώτησε.

Στεργίου: Για 4χλμ δεν ενώνεται ο Νομός με την Πιερία και τη θάλασσα

Ο Μανώλης Στεργίου, δήμαρχος Βελβεντού αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Κοζάνης που συχνά ακυρώνονται δρομολόγια λόγω ομίχλης ζητώντας να βρεθεί ένας τρόπος να είναι λειτουργικό. Για το υδατοδρόμιο μίλησε για ενδεχόμενες τεχνικές δυσκολίες , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κομμάτι 4χλμ που δεν επιτρέπει τη σύνδεση του Βελβεντού και του Νομού Κοζάνης με την Πιερία και τη θάλασσα.

Γίνεται μια προσπάθεια από το υπουργείο το ζητημάτων παραχωρήσεων να γίνουν κάποια καινοτόμα πράγματα απάντησε ο υπουργός , «όταν υπάρχει μια αδικία στην τιμολογιακή πολιτική να υπάρχει ένα αναλογικό  σύστημα σε όλη την χώρα .Δεν θα μείνει αυτή η αδικία.» Ξεκαθάρισε επίσης ότι το υπουργείο δεν εμπλέκεται στη χωροθέτηση των υδατροδρομίων , βοηθάει στις άδειες , όπου τώρα βγαίνουν σε 1, 5-2 μήνες αναμένοντας και τις δικές μας .Για το αεροδρόμιο της Κοζάνη, μια γραμμή άγονη μπορεί να επιδοτηθεί ,όπως είπε και να επανεξεταστούν τα ωράρια των δρομολογίων .

Ιωάννα Παπαδημητρίου -prlogos.gr

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο)Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης από την Κοζάνη: Η σύνδεση Κοζάνης -Καλαμπάκας εντάχθηκε στο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών-Οι τρεις εναλλακτικές για τη σύνδεση Ελλάδας Αλβανίας (βίντεο-φωτο)

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!