Μονόδρομος η τηλεθέρμανση για Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Μονόδρομος η τηλεθέρμανση για Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο

Μονόδρομος η τηλεθέρμανση για Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο

Οι τελευταίες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την δοκιμαστική δεκαήμερη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στον Δήμο Κοζάνης και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας περιόδου για τον επερχόμενο χειμώνα.

Εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Κοζάνης ζεσταίνεται με το πολύτιμο αγαθό, που έρχεται από την εξόρυξη του λιγνίτη και τα εργοστάσια της ΔΕΗ με τις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να παρέχουν το ζεστό νερό, που μεταφέρεται μέσω του Δικτύου σε κάθε σπίτι και επιχείρηση, που είναι συνδεμένα και έτσι θερμαίνονται.

Η τηλεθέρμανση Κοζάνης παρέχει θαλπωρή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα από ένα Δίκτυο 460 χιλιομέτρων με τις συνδέσεις να φτάνουν τις 128 χιλιάδες στο σύνολό τους, δίνοντας προστιθέμενη αξία, που φαίνεται στις τσέπες των καταναλωτών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Σήμερα, λίγα 24ωρα πριν την επίσημη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και στην δύσκολη οικονομική δυσπραγία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της αύξησης του πετρελαίου αλλά και του φυσικού αερίου η λειτουργία της τηλεθέρμανσης αποτελεί μονόδρομο για τους κατοίκους των περιοχών Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου στην Δυτική Μακεδονία, που προσπαθούν να ζεσταθούν για 8 μήνες περίπου τον χρόνου εξαιτίας του μακρύ χειμώνα, που διαρκεί στην περιοχή με το χαμηλότερο κόστος από κάθε άλλο είδος θέρμανσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!