Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές

Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές – Θάνος Πλεύρης: Προβληματισμός για τα κρούσματα στη Βόρειο Ελλάδα – Δεν θα υπάρχει καμία παραχώρηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

ΚΟΖΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Ελευθερίου: Να δοθούν τα ονόματα των ανεμβολίαστων – Διευθύντρια πέταξε έξω ανεμβολίαστη καθαρίστρια

Τι ειπώθηκε για τα κρούσματα στα σχολειά

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στο αμφιθέατρο της περιφέρειας ζήτησε επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της παθολογικής κλινικής του Μαμάτσειου αλλά και στη στελέχωση ολόκληρου του νοσοκομείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού ,αλλά και στα μεγάλα εργοτάξια που υπάρχουν στην περιοχή.

Για έξι κρούσματα σε πέντε τμήματα σχολείου της Μεσοποταμίας αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σαββόπουλος. Τώρα 80 μαθητές μετακινούνται στην Καστοριά για να κάνουν rapid test.

Είμαστε η μοναδική περιφέρεια χωρίς πανεπιστημιακό νοσοκομείο, τόνισε ο δήμαρχος Γρεβενών κ.Δασταμάνης, αναφερόμενος και σε κρούσματα σε παιδιά 7 και 8 ετών.

Είμαστε παραμελημένοι είπε και ο δήμαρχος Δεσκάτης με δυο μόλις γιατρούς. Ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής ανέφερε ότι τρεις γιατροί βγαίνουν σε αναστολή από τα δυο Κέντρα Υγείας του δήμου που εξυπηρετούν 73 οικισμούς. Αποκέντρωση του προβλήματος ζήτησε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου ζητώντας τομέα υγείας στο δήμο. Υποστήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας ζήτησαν όλοι οι δήμαρχοι. Να ξέρουμε ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι ζήτησε επίσης ο δήμαρχος Σερβίων αφού δεν τίθεται πια θέμα προσωπικών αναφερόμενος σε σκηνικό σε σχολείο του δήμου που διευθύντρια πέταξε έξω μια ανεμβολίαστη καθαρίστρια.

Ι.Π.      .prlogos.gr

amfitheatro1

Θάνος Πλεύρης: Προβληματισμός για τα κρούσματα στη Βόρειο Ελλάδα – Δεν θα υπάρχει καμία παραχώρηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων στην περιοχή τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγο πριν τη συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας με ξεκάθαρη τη στάση της πολιτείας απέναντι στους υγειονομικούς.”Δεν θα υπάρχει καμιά παραχώρηση”σημείωσε. Υπάρχει προβληματισμός γιατί στη Βόρειο Ελλάδα παρατηρείται μια αυξητική τάση, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα τα κρούσματα μειώνονται,συμπλήρωσε ο ίδιος. Οι αίτιες πιθανόν να είναι η μη τήρηση των μέτρων ,ενώ αναφέρθηκε και στα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού της περιοχής σε σχέση με την επικράτεια.

Ι.Π.

amfitheatro3 amfitheatro6 amfitheatro7

 

 

 

 

.prlogos.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida