Κοζάνη: Συνεχίζεται η ανακύκλωση τηγανελαίων σε ειδικά πράσινα ΑΤΜ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Κοζάνη: Συνεχίζεται η ανακύκλωση τηγανελαίων σε ειδικά πράσινα ΑΤΜ

Κοζάνη: Συνεχίζεται η ανακύκλωση τηγανελαίων σε ειδικά πράσινα ΑΤΜ

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Σε δύο ειδικά πράσινα ATM θα μπορούν πλέον οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης να ανακυκλώνουν τα χρησιμοποιούμενα τηγανέλαια των νοικοκυριών τους, αξιοποιώντας το καινοτόμο σύστημα χωριστής συλλογής των χρησιμοποιούμενων τηγανελαίων.

Το δεύτερο ATM ανακύκλωσης τηγανελαίων, τοποθετήθηκε στην περιοχή Αγίου Δημητρίου, επί της οδού Υψηλάντου (έναντι του 2ου Δημοτικού σχολείου) και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, από το Δήμο Κοζάνης, τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Cluster Βιοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «In2UCO – Ολοκληρωμένη καινοτόμος πιλοτική διαχείριση τηγανελαίων με τη συμμετοχή πολιτών και μαθητών» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και προωθεί ένα εύχρηστο και καθαρό σύστημα χωριστής συλλογής των χρησιμοποιούμενων τηγανελαίων από νοικοκυριά στο Δήμο Κοζάνης.

Μέσω της πλατφόρμας ανακύκλωσης τηγανελαίων (cookingoils.diadyma.gr) οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα λάδια που μπορούν να ανακυκλώσουν, τις  αρνητικές επιπτώσεις από τη λανθασμένη διαχείριση του λαδιού ως απόβλητο και τις περιοχές όπου βρίσκονται τα ΑΤΜ. Επίσης, οι δημότες με την εγγραφή τους στην πλατφόρμα και αφού ενεργοποιήσουν τον προσωπικό τους κωδικό barcode, μπορούν  να μαζεύουν πόντους επιβράβευσης.

Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα μπουκάλια συλλογής,  τον κωδικό barcode και τον οδηγό ανακύκλωσης τηγανέλαιων από το Δήμο Κοζάνης στο 2461350442 και στο [email protected], από τη ΔΙΑΔΥΜΑ στο 2461045531 και στο [email protected], καθώς επίσης και από το CLUBE (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας) στο 2461056625 και στο [email protected] .

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης συνεπής στις δεσμεύσεις του, συνεχίζει τον προγραμματισμό για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας για την Κοζάνη έως το 2030, που αποτυπώνεται στη Διακήρυξη «Κοζάνη 2030 – Μία Πράσινη και Έξυπνη Πόλη».

 

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση https://youtu.be/Ma7ZIBhCL-I

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Συνεχίζεται η ανακύκλωση τηγανελαίων σε ειδικά πράσινα ΑΤΜ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Συνεχίζεται η ανακύκλωση τηγανελαίων σε ειδικά πράσινα ΑΤΜ Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Κοζάνη: Συνεχίζεται η ανακύκλωση τηγανελαίων σε ειδικά πράσινα ΑΤΜ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!