Κοζάνη: Σκότωσε τη γυναίκα του και το έκανε να φανεί ως δυστύχημα – Στον Άρειο Πάγο το πολύκροτο έγκλημα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στον Άρειο πάγο έφτασε η υπόθεση της δολοφονίας της Χρυσούλας Βλάχου από την Κοζάνη. Έπειτα από μια μακρόχρονη δικαστική διαδρομή, ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά, τον Ιούλιο του 2019.

Έπειτα από την Έφεση που άσκησε ο ίδιος, την Τετάρτη στις 12 Μαΐου 2021 η υπόθεση δικάστηκε στον Άρειο πάγο, όπου ο Εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί στον δράστη σύζυγο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Η απόφαση του Αρείου Πάγου εκκρεμεί και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 23 Αυγούστου 2010, η 31χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα στο σπίτι της, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το γεγονός θεωρείται και καταγράφεται ως δυστύχημα, όπως άλλωστε επικαλέστηκε τότε ο σύζυγος της. Είπε ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους. Στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία θανάτου γράφεται ως “πτώση εξ ύψους”, ενώ στον χώρο του σπιτιού, όπως αναφέρουν οι οικείοι της δεν γίνεται αυτοψία την ημέρα του συμβάντος.

Σε δεύτερο χρόνο και έπειτα από τρεις μέρες, οι οικείοι της άτυχης γυναίκας ενημερώνονται από την Αστυνομία ότι θα πρέπει να γίνει αυτοψία στον χώρο, αφού ο ιατροδικαστής μέσω των φωτογραφιών που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία υποδεικνύει ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος και όχι για τόπο δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr, οι φωτογραφίες της Αστυνομίας, είναι χαρακτηριστικές και ο τόπος του εγκλήματος δείχνει το τι έγινε ακριβώς εκείνο το πρωί. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει αναλυτικά τα τραύματα του θύματος, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, το θύμα δέχτηκε “πλήξεις από αμβλύ όργανο”.

Η Αστυνομία ξεκινάει μια διαδρομή για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ το 2013 ο Ανακριτής ανοίγει την υπόθεση και καλεί τους συγγενείς του θύματος για καταθέσεις. Το 2014 ο σύζυγός βρίσκεται ενώπιον του Ανακριτή και Εισαγγελέα όπου απολογείται και ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του για δολοφονία της συζύγου του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ορίζεται δικάσιμος.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια από την δολοφονία της 31χρονης γυναίκας, ξεκινάει η δικαστική διαδρομή. Πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, ο σύζυγός της Χρυσούλας Βλάχου, κρίνεται ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε σε 20ετη ποινή φυλάκισης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος. Μια πρωτοφανής απόφαση για τα δικαστικά δεδομένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πολιτικά ενάγων των συγγενών του θύματος ο κ. Κ. Μπίκας.

Σε δεύτερο βαθμό, στην εκδίκαση της Έφεσης, τον Ιούλιο του 2019 κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

 

πηγή

Δείτε Επίσης

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ     Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα εορτασθεί σε ολόκληρη τη χώρα η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Την ημέρα

Διαβάστε περισσότερα »
Ενημέρωση αγροτών για δυνατότητα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τις καταναλώσεις του 2021.
ΚΟΖΑΝΗ

Ενημέρωση αγροτών για δυνατότητα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τις καταναλώσεις του 2021.

Ενημέρωση αγροτών για δυνατότητα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τις καταναλώσεις του 2021.   Ο τομέας Αγροτών της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής θα ήθελε να ενημερώσει τους αγρότες της Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα »
Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης «Καλλιτεχνικός Διευθυντής»
ΚΟΖΑΝΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης «Καλλιτεχνικός Διευθυντής»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης «Καλλιτεχνικός Διευθυντής». Ο Καλ/κός δ/ντής θα ασφαλίζεται και θα αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα »
ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ρύθμιση Οφειλών του ν.4611/2019 - Επανυπολογισμός οφειλών με διατήρηση αυτού και μετά την απώλεια της ρύθμισης  
ΚΟΖΑΝΗ

ΕΒΕ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ: Ρύθμιση Οφειλών του ν.4611/2019 – Επανυπολογισμός οφειλών με διατήρηση αυτού και μετά την απώλεια της ρύθμισης  

ΕΒΕ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ: Ρύθμιση Οφειλών του ν.4611/2019 – Επανυπολογισμός οφειλών με διατήρηση αυτού και μετά την απώλεια της ρύθμισης   Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του ότι εκδόθηκε η

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη: Ο Δημ. Ντέντης νέος πρόεδρος ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ
ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη: Ο Δημ. Ντέντης νέος πρόεδρος ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ

Κοζάνη: Ο Δημ. Ντέντης νέος πρόεδρος ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ   Ο Δημήτριος Ντέντης, είναι ο νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, μετά την ανασύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα »
Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων
ΚΟΖΑΝΗ

Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων   Ο Δήμος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τον προβληματισμό γονέων, εκπαιδευτικών  και μαθητών και διαπιστώνοντας την σύγχυση που υφίσταται αναφορικά με λειτουργικά

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida